Zadar Basketball Tournament 2017.; Bayern Munchen potvrdio svoj dolazak

Vodeći europski pripremni košarkaški turnir Zadar Basketball Tournament novom će koncepcijom iznenaditi mnoge. Nastojanja organizatora tvrtke S Event da turnir ostane u europskom košarkaškom vrhu, rezultirala su promjenom koncepcije te novim jakim juniorskim turnirom, koji će se održati u dvorani Krešimir Ćosić od 21. do 24. rujna.

Od ove će godine seniorski turnir igrati četiri momčadi iz samog vrha europske košarke, a prvi potvrđeni klub je Bayern Munchen koji će na turniru sudjelovati po drugi put. Uz njih, uskoro će biti potvrđene i preostale tri ekipe.

Organizatori su predvidjeli da KK Zadar na ovogodišnjem turniru odigra prijateljsku utakmicu protiv jednog od sudionika, dok će njihov juniorski tim, uz onaj Bayernov, biti jedan od šest sudionika iznimno jakog juniorskog dijela turnira koji će biti vrijedan dodatni sadržaj. Iako su i do sada mnogi skauti dolazili u Zadar, organizatori vjeruju kako će nova koncepcija privući još više lovaca na mlade talente iz cijelog svijeta. Organizacijski je juniorski turnir zanimljiv jer uz mlade igrače često putuju njihovi roditelji i obitelji. Sedam će dana boraviti u Zadru što je također dio koncepta u kojem razmišljaju o produljenju turističke sezone kao i promocije grada kao sportske turističke destinacije.

Bojala sam se da nakon tri godine istog formata turnir ne postane dosadan. Stoga će u seniorskom dijelu igrati četiri momčadi euroligaške kvalitete: dva polufinala, utakmica za 3. mjesto i finale. Na juniorskom će turniru igrati šest ekipa, ukupno 14 utakmica svih uzrasta u četiri dana. Uvodimo natjecanje juniorskih momčadi u kojem će igrati i KK Zadar, čiji će seniori igrati prijateljsku utakmicu s jednim od sudionika turnira. To su samo neki od segmenata novog koncepta turnira, izjavila je organizatorica Zdenka Zrilić.

Zadar Basketball Tournament i ove se godine održava uz podršku Grada Zadra, a novom koncepcijom u gradu se u vrijeme turnira očekuje dolazak brojnih gostiju. Zadrane i njihove goste zasigurno će razveseliti i događaji koji će biti organizirani van sportskih borilišta.

Uz pripreme za nadolazeće osvježeno izdanje Zadar Basketball Tournameta, tvrtka S-Event nastavlja s obnovom zapuštenih košarkaških igrališta u sklopu nacionalnog projekta Koš za koš. Nakon niza obnovljenih igrališta diljem Hrvatske, na red je došao i Slavonski Brod gdje će u petak, 24. ožujka, u suradnji s HEP-om, biti obnovljeno igralište na radost svih zaljubljenika košarke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...