Zadar Night Run; Broj trkača je ograničen na 1000 stoga požurite rezervirati svoj broj!

Zadar je već itekako poznat u regiji kao trkački grad, a to dokazuju i dvije velike sportsko rekreativne utrke: Wings for Life World Run te Zadar Night Run! Wings for Life World Run će i ove godine okupiti gotovo cijelu Hrvatsku i regiju u Zadru, a slično je i sa Zadarskom noćnom utrkom – Zadar Night Run-om!, stoji na stranicama 3sporta.com.

Ovu atraktivnu utrku koja ove godine ide u svom trećem izdanju i to tradicionalno dva tjedna prije velike utrke Wings for Life World Run, 22. travnja sa startom u 21 sat. Utrku organizira ekipa Škole trčanja Zadar i Triatlon kluba Zadar. Zadar Night Run je jedinstvena sportsko rekreativna utrka jer se istovremeno odvijaju tri utrke i to na 2.5, 5 i 10 kilometara.

Kako se došlo do ovakvog formata, pitali smo osnivača Škole trčanja Zadar i voditelja projekta Zadar Night Run, Juru Šanga.

Razmišljali smo kako na najbolji način ljudima prikazati čari trčanja i utrkivanja. Dok Wings for Life utrka to čini na jedan drukčiji način (otrči koliko možeš), mi to radimo ponudom tri utrke pa pri prijavi možete birati 2.5 km (jedan krug oko grada), 5 km (2 kruga) ili 10 km (4 kruga). Na ovaj način svi natjecatelji startaju istovremeno pa se itekako može osjetiti draž utrke. Svatko može otrčati 2.5 km i na toj utrci uvijek ima dosta djece s roditeljima na što smo posebno ponosni. 5 km jasno trče nešto spremniji dok na 10 km idu iskusniji i treniraniji trkači. Dakle razmišljali smo na nešto drukčiji način. U Zadru je prijašnjih godina na utrkama ovakvog tipa sudjelovalo najviše 30, 40 trkača. Bilo je vrijeme da se nešto promjeni.”

Zadar Night Run raste iz godine u godinu?

Tako je. Prvu godinu smo imali 400 trkača, drugu 650 a već ovu očekujemo oko 1000 trkača. Nudimo dobru organizaciju, centar grada, i pravu zabavu. Trkači to prepoznaju i rado se vraćaju. Ove godine trkače očekuje niz iznenađenja koja su rijetko viđena na ovakvim utrkama tako da će svatko tko dođe zasigurno biti zadovoljan!

Ovo je treće izdanje utrke te donosi poneku novinu?

Ove godine zbog velikog interesa premještamo start sa Istarske obale u ulicu Među bedemima, u popularnu Fošu. Ovo će dodatno doprinijeti atraktivnosti utrke. Nakon utrke organiziramo veliki after party za trkače u Famous beach baru.

Na utrku se možete prijaviti putem www.zdnightrun.com do 19. 4. 2017. Broj trkača je ograničen na 1000 zato požurite rezervirati svoj broj!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...