Zadarska kazališna uspješnica “Ostavljam te” stiže u Zagreb

U petak, 3. ožujka s početkom u 19:30, zagrebačkom kazalištu Komedija ugostit će novu uspješnicu HNK Zadar, predstavu ”Ostavljam te”.

Predstava prema motivima Edwarda Albeeja ‘Marriage play’ u režiji Matjaža Latina premijerno je izvedena 8. prosinca 2016. te je odmah izazvala sjajne reakcije publike, medija i kazališne kritike u Zadru, ali i na gostovanjima u Hrvatskoj. Osim zagrebačke publike ožujku će ju imati priliku pogledati i publika u Splitu i Mostaru.

Jasna Ančić i Alen Liverić tumače glavne uloge u ovoj predstavi koja je istovremeno toliko dirljiva i duhovita. Tema iz bračnog života neobično je aktualna te nudi mnoge situacije u kojima se mogu prepoznati svi bračni drugovi. Predstava govori o odnosu muškarca i žene koji su braku već 30 godina, a počinje rečenicom iz naslova: ”Ostavljam te!”. Te se riječi nastavljaju provlačiti kroz opsesivnu igru ovog bračnog para. U predstavi zapravo pratimo svojevrsnu inventuru njihovog odnosa koja se u jednom trenutku pretvara u reality show u kojem nastupaju bračni par, voditeljica, bračni savjetnik i glazbenici.

”To je jedna vrlo intimna priča dvoje ljudi koji su trideset godina u braku u kojem za to vrijeme svašta prolaze. Tako prolazimo i mi na sceni. Mislim da je formula uspješnosti te predstave zato što se mnogi u njoj prepoznaju. Bio je to jedan vrlo kreativan proces zahvaljujući redatelju i mom dobrom prijatelju Matijažu Latinu s kojima sam već radio nekoliko predstava. U nju smo ugradili i dosta privatnih stvari iz naši stvarnih života.“, rekao je Alen Liverić.

U ulozi voditeljice pojavljuje se Žana Bumber, u ulozi bračnog savjetnika Mimi Zadarski, a tu su i glazbenici Ivan Ivić na klavijaturama te Jadran Dučić Ćićo na bubnjevima. Glazbenici se tijekom izvedbe nalaze na pozornici zajedno s glumcima i svojim live izvedbama daju poseban začin ovoj predstavi.

Matjažu Latinu, režija predstave ”Ostavljam te” prva je suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zadru, a do sada je režirao više od 70 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Područje njegova stvaranja su osim kazalište još i televizija te film, režija i gluma.

gostovanja HNK Zadar, ”Ostavljam te”:
petak 3.3. KAZALIŠTE KOMEDIJA, Zagreb 19:30
petak 24.3. HNK SPLIT
petak 31.3. Mostar- Mostarsko proljeće 2017, XIX. Dani Matice Hrvatske

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...