Zadarski studenti pokrenuli web emisiju: “Donosimo novu dimenziju grada Zadra, ukazujemo na nove mogućnosti i tražimo inspirativne ljude!”

Da mladim ljudima zbilja ne manjka dobrih ideja, dokazuju nam studenti zadarskog Sveučilišta. Njih troje – Iva Matić i Ana Štrelov, buduće novinarke i Frane Bilić, njihov kolega sa studija Poduzetništva u kulturi i turizmu osmislili su prvu studentsku web emisiju Eurocream Zadar, koja će se prikazivati na tjednoj bazi.

– U epizodama donosimo novu dimenziju grada Zadra, ukazujemo na nove mogućnosti, poštujemo različitosti i tražimo inspirativne ljude koji posjećuju ili žive u Zadru. Prije svega tu smo da opustimo i zabavimo gledatelje, ali i da uz nas dobiju nove informacije. Potičemo interakciju s mladima koji mogu aktivno sudjelovati u stvaranju emisije slanjem prijedloga i ideja, opisuju mladi studenti svoj hvalevrijedan projekt.

Ideja se rodila posve spontano, troje prijatelja razmišljalo je kako razviti svoje talente, a ujedno i kvalitetno upotpuniti svoje slobodno vrijeme:

– Nismo znali što bismo radili, što bismo sa sobom. Kako su kolegice su studentice novinarstva, a mene zanima režija, zajedno smo zaključili da bi bilo dobro stvoriti emisiju. Htjeli smo pokrenuti nešto za mlade u Zadru, rekao nam je Frane. Budući da su kolegice preddiplomski studij završile u Zagrebu, a on u Rijeci, htjeli su kreirati sadržaj namijenjen mladim ljudima koje, poput njih, želja za obrazovanjem dovede u Zadar. Zahvaljujući vlasniku Backstage bara koji je prepoznao njihovu kreativnost, perspektivnom je trojcu osiguran prostor za snimanje i tako se priča zakotrljala.

– Naš projekt danas je objavljen na Facebook stranicama Odjela za kulturu i turizam te smo sigurni da ćemo i ubuduće uživati podršku naših profesora i Sveučilišta. Tek smo krenuli i u potrazi smo za sponzorima, a pozivamo i sve mlade koji su zainteresirani za suradnju da nam se jave na našu Facebook stranicu ili na mail adresu [email protected] sa svojim prijedlozima i idejama, kaže nam Frane, koji već ima planove za buduće emisije – bit će tu kazališnih redatelja, studentica na razmjeni, pa čak i jedna dobitnica Emmy nagrade.

Ovdje donosimo prvu emisiju Eurocreama Zadar, u kojoj je pjevačica  Nina Kraljić studentima otkrila što ju inspirira, nervira i rastužuje na hrvatskoj glazbenoj sceni:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...