14 trikova s regeneratorom za kosu – rješava probleme u kući

Regenerator za kosu spasit će vas u mnogo situacija i zato, iako ga možda ne koristite za omekšavanje kose, svakako ga imajte kod kuće. Jednog dana bit ćete sretni, kada vam se možda začepi odvod, zatvarač na hlačama zaglavi, vrata počnu škripati itd.

Ovdje je 14 odličnih trikova:

– Poslužit će kao krema za brijanje nogu – noge će biti vrlo glatke, a porezotina na koži neće biti.

– Rješava škripava vrata – regenerator za kosu dobar je gotovo kao i WD-40. Stavite malu količinu na pante, i to je to.

– Za bezbolno skidanje flastera – samo utrljaje regenerator na rubove flastera, ići će lakše.

– Odlično rješenje za pranje vrlo osjetljive odjeće – napunite umivaonik vodom koja bi trebala biti, otprilike, sobne temperature. Stavite u nju žlicu regeneratora, dobro promiješajte pa uronite odjeću na nekoliko minuta. Isperite i stavite sušiti.

– Pomoći će da uklonite prsten koji je zaglavio na prstu – stavite regenerator oko prstena, što bliže rubovima kako bi ušao ispod. Zarotirajte prsten nekoliko puta i pomaknite ga gore dolje par puta, da se regenerator dobro razmaže.

– Oslobodit će zaglavljen zatvarač – stavite na prst malu količinu i nanesite na problematični dio zatvarača. Regenerator će ga podmazati i ponovo će raditi kako treba. Ako nemate regenerator, pomoći će i šampon.

– Daje sjaj nehrđajućem čeliku – savite malu količini na krpu i protrljajte po površini predmeta napravljenih od nehrđajućeg čelika.

– Napravite hidratantnu kupku – kapljica regeneratora za kosu u kadi punoj tople vode učinit će vašu kožu hidratiziranom i mekanom.

– Oslobodit će začepljen odvod – ovaj trik ne pomaže uvijek, ali vrijedi pokušati. Ulijte malo regeneratora u odvod pa pustite toplu vodu. Ponekad pomogne da se ono što blokira odvod pomakne i krene dalje.

– Dobra je prevencija protiv hrđe – nanesite malo na predmete koje želite zaštititi od hrđe i dobro razmažite.

– Odjeću koja se u pranju smanjila, vratit će u normalu – razmutite žlicu regeneratora u toploj vodi i natopite komad odjeće koji se stisnuo u pranju. Ostavite nakratko pa lagano ocijedite, raširite na ručnike i rastežite rukama u svim smjerovima.

– Pomaže da odjeća iz sušilice izađe mekša – stavite malo regeneratora na mokru krpu i ubacite u sušilicu zajedno s opranom odjećom.

– Poslužit će i kao osvježivač odjeće – napravite mješavinu od regeneratora i vode, na npr. 100 ml regeneratora ide 900 ml vode. Ulijte to u flašicu s raspršivačem i koristite kada želite da vam odjeća koju ste nosili fino zamiriše.

– Omekšava kožu oko noktiju – to će olakšati uklanjanje zanoktica ili njihovo odgurivanje od noktiju, prenosi shareably.net, pišu 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...