7 trikova uz koje ćete izgledati mršavije na fotografijama

Želja da izgledate dobro na fotografijama nije „sajam taštine“, nego jedan sasvim normalan osjećaj. Većina pripadnica ljepšeg spola uglavnom se prilikom fotografiranja opterećuje s viškom kilograma, ali uz pomoć ovih malih trikova odmah ćete izgledati mršavije, piše Zadovoljna.hr.

1. Uspravite se. Pravilno i uspravno držanje ključno je za dobar izgled na fotografiji, pogotovo ako želite izgledati mršavije.

2. Nemojte stajati “en face”. Gledajući ravno u fotoaparat u ovom položaju zapravo se pokazujete u najširem izdanju. Zbog toga radije pozicionirajte tijelo pod kutom od 45 stupnjeva i jednu nogu pružite prema fotoaparatu jer tako izdužujete svoju figuru.

3. Odmaknite ruke od tijela. Držanje ruku uz tijelo čini ih debljima i širima. Stavljanje ruke na bok jednostavno sprječava tu pojavu. Dovoljan je samo mali razmak između tijela i ruke da biste postigli taj vizualni efekt.

4. Izbacite bradu. Kako biste spriječili stvaranje podbratka i vizualno širenje lica, malo gurnite glavu prema naprijed tj. izbacite bradu.

5. Podignite jezik. Ovo je pomalo čudan, ali itekako djelotvoran trik s kojim čak i manekenke uspješno izbjegavaju podbradak. Podignite jezik i njime gurajte nepce. Na taj način stežete mišiće ispod brade.

6. Obratite pažnju na gležnjeve prilikom fotografiranja u sjedećem položaju. Po navici često volimo prekrižiti noge u koljenima, ali kod „sjedećih“ fotografija bolje je prekrižiti noge u gležnjevima i malo saviti noge. Varijantu ovog položaja bez križanja gležnjeva pod nazivom “vojvotkinjin nagib” voli i Catherine Middleton.

7. Sjedite na kraju stolca. Sjedenje s leđima na naslonu uzrokuje loše držanje. Također stavlja noge u prvi plan, a zbog toga izgledaju veće na fotografijama.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...