Akcija mladih Sukošan pridružila se SDP-ovoj kritici HDZ-ove općinske vlasti: “Izbor Bebek je problematičan!”

Nakon SDP-ova priopćenja i odgovora na isto HDZ-ovog načelnika Općine Sukošan, i Akcija mladih Sukošan potužila se na izbor nove direktorice komunalnog poduzeća Zlatna luka. Pročitajte priopćenje.

U jučerašnjem izdanju Zadarskog lista objavljen je članak pod naslovom: “ Katarina Bebek nova direktorica Zlatne luke, Ročak u HAC-u”

Koncem prošle godine, putem javnog natječaja, Milan Ročak je ponovno izabran za direktora komunalnog poduzeća Zlatna luka Sukošan.

Prije samo mjesec dana na općinskom Vijeću općine Sukošan donesena je odluka o promjeni statuta komunalnog poduzeća Zlatna luka. Prema toj odluci poduzeću se daje mogućnost na proširenje na dva direktora, ukoliko u budućnosti bude potreba za istim zbog povećanog obima posla.

MI STVARNO NE ZNAMO TKO ZBOG POVEĆANJA OBIMA POSLA UZIMA NOVE DIREKTORE A NE RADNIKE!!!???

Nedugo nakon toga dotadašnji direktor Milan Ročak objavljuje da se vraća na staro radno mjesto u HAC-u te je bilo nužno izabrati novog direktora ili direktoricu.

I gle čuda, njegova dotadašnja tajnica I obiteljska prijateljica zauzima čelno mjesto komunalnog poduzeća. Da stvar bude još bolja, promijenjeni su kriteriji za odabir iste. Od dosadašnje prakse u javnom natječaju, jedni od glavnih uvjeta bili su: 5 godina radnog iskustva na sličnim poslovima kao I potrebna stručna sprema magistar (VSS), a kriteriji za novoizabranu direktoricu su se spustili na 3 godine radnog iskustva I potrebna stručna sprema prvostupnik.

Također, u dosadašnjoj praksi biranja direktora ili direktorice putem javnog natječaja, kojeg u ovom slučaju nije bilo, iste bira općinsko vijeće koje u većini čine HDZ-ovi vijećnici pa se nisu trebali pribojavati ishodu izbora.

Akcija mladih općine Sukošan pita se zašto je općinsko vijeće dovedeno pred gotov čin, s opet jednim jedinim kandidatom umjesto da se raspisao javni natječaj i odabrao najbolji kandidat????

Da li je slučajnost da njegova administrativna tajnica i obiteljska prijateljica zamijenila njegovu poziciju? Zar stvarno mislite da je narod slijep i da ne vidi kako godinama uhljebljivate svoje podobnike i mijenjate statute kako vama odgovara?

Jako se dobro zna kako je dotadašnji direktor nelegalnim putevima oduzimao novac mještanima s ilegalnim naplatama, pa se pitamo hoće li nova direktorica nastaviti istim putem.

Ovo je samo još jedan primjer nepotizma u punom značenju riječi u našoj lijepoj općini Sukošan, a ima ih još na pretek!

Ovako jedino može i zna naša općinska vlast na čelu s načelnikom, a kako drugačije i može kada jako dobro znaju čija bi sve imena “iz sjene” isplivala da se promijeni vlast!

U ime Akcije mladih općine Sukošan, Petra Žitko

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...