Ante Dabo: “Kolan i Novalja nisu u sporu, sukob interesa kod imenovanja povjerenice ne postoji”

Prije nekoliko dana objavili smo članak u kojemu nam je Damir Čemeljić, politički aktivist iz Kolana, prokomentirao trenutno stanje u općini nakon neizglasavanja povjerenja još jednoj vlasti i dolaska nove Vladine povjerenice. U članku se, među ostalim, požalio na rad te nove povjerenice Silvije Hodak Tauzer, inače zaposlenice Grada Novalje, izrazivši sumnju u iskrenost njenih namjera za pomoć Kolanu, vjerujući u potencijalni sukob interesa. Naime, kako nam je objasnio, Kolan i Novalja spore se oko granica, a tu je i situacija s oprostom duga Danijelu Ropušu, Novaljcu i akteru u aferi Šimuni.

No, Ante Dabo, gradonačelnik Novalje kojeg smo tek danas po povratku iz inozemstva uspjeli dobiti za komentar, kaže kako to što Čemeljić govori nije istina.

– Kolan se uistinu spori oko razgraničenja, ali ne s Novaljom, već s Pagom! Doduše, mislim da je i ta arbitraža završena odbijanjem žalbe, ali u svakom slušaju sporova i arbitraža s Novaljom Kolan nema. Zato nema riječi o nikakvom sukobu interesa. Silvija Hodak Tauzer uistinu je pomoćnica pročelnika u Novalji, ali kako nemamo spor s Kolanom niti ne može biti sukoba interesa, objasnio nam je gradonačelnik Dabo.

Pred kraj nam je samo sugerirao kako komentar od Hodak Tauzer vjerojatno nećemo moći dobiti, budući da kao Vladina povjerenica želi ostati fokusirana na posao koji obavlja ne spuštajući se na razinu prepiranja s lokalnim stanovništvom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...