Ava nakon suđenja: “Teško mi je, ali iz svakog zla nešto dobro. Danas počinjem pisati novu knjigu, ovo je konačni obračun!

Pozitivna sam i ne bojim se, ali nije lako ni ugodno. Opet sve iznova proživljavam, rekla je spisateljica Ava Karabatić nakon današnjeg ročišta ponovljenog suđenja. Na teret joj se stavlja da je prije šest godina zajedno sa svojom majkom i sada već bivšim dečkom na ucjenjivala profesora Živka Nižića s odjela za talijanistiku zadarskog Sveučilišta koji  joj je slao lascivne poruke.

Avina agonija nastavlja se, jer je iduće ročište zakazano za 28. travnja.

– Tješi me jedino što se profesor Nižić nakon stalnog odgađanja danas konačno pojavio na ročištu. Naime, već godinu dana živim i radim u Beogradu, naporno je putovati, tražiti smještaj… Ali unatoč tome pokazala sam da poštujem sud jer se redovno odazivam na sudske pozive, rekla je Ava za Antenu Zadar.

Iako sve ovo proživljava teško, mlada spisateljica ne gubi nadu i vjeruje da se sve događa s razlogom:

– Moramo biti jaki. Iz svakog zla mora izaći nešto dobro. U suđenju sam našla motivaciju – odlučila sam napisati knjigu, “Konačni obračun”. Nemam što kriti, nemam se čega sramiti. Želim da istina izađe na vidjelo, rekla je i otkrila da planira napisati još dva priručnika za djevojke – “Sutra ću plakati” i “Zašto su mi pogrešni muškarci uvijek radili prave stvari”.

Njezin autobiografski roman “Ja, nomad” kojeg je u Zadru predstavila početkom veljače, a koji je na naše police Tiska i Konzuma stigao 28. veljače, pokazao se kao prava uspješnica. Kako nam se Ava pohvalila, prodana je već polovica tiraže. Osim hrvatskoj publici, knjiga je namijenjena i čitateljima u Crnoj Gori, BiH, Makedoniji i Srbiji.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...