“Baš smo cool tako jednaki, a tako različiti!”; Učenici OŠ Vladimira Nazora Škabrnja na radionicama uče o različitosti

“Baš smo cool tako jednaki, a tako različiti!” naziv je projekta kroz koji osnovnoškolci iskustveno uče o različitostima. Provodimo interaktivne radionice u školama stavljajući djecu u poziciju slijepih, gluhih i osoba s govornim teškoćama te raspravljajući s njima o doživljenome iskustvu.

Projekt provode udruga Visoki jablani iz Rovinja i udruga UP2DA; TE iz Zagreba. Na interaktivnim radionicama učenici kroz igru i direktan kontakt s edukatoricama uče  prihvaćati različitosti, strpljivo komunicirati, tolerirati drugačije od sebe, pronalaziti nove nenasilne načine rješavanja nesporazuma, pružiti potrebnu pomoć i podršku osobama oko sebe umjesto nametanja pomoći iz saželjenja.

Cilj projekta je širenje kulture tolerancije i razumijevanje “drugog i drugačijeg” među osnovnoškolcima, a osnovna ideja je prevenirati i suzbijati diskriminaciju i vršnjačko nasilje kroz senzibiliziranje djece i mladih za potrebe, ali prvenstveno za sposobnosti i kapacitete njihovih vršnjaka s poteškoćama u razvoju.

Kroz projekt je objavljen i dječji krimić Štagalj na jezeru Gun, Johnniea Tuitela i Sharon Lamson, gdje je glavni junak dječak s invaliditetom, a svi učenici uključeni u projekt dobivaju knjigu na poklon.

Projektom je obuhvaćeno 6 škola, 3 iz Istarske županije i 3 iz Dalmacije, a ukupno 1088 učenika sudjeluje u provedbi projekta ove školske godine.

Popratite novi vid učenja i posjetite nas na interaktivnim radionicama koje će se održati
– u OŠ V. Nazora Škabrnja, 3. travnja  od 12:20 te 4. travnja od 13 sati,

– u OŠ Kistanje, u srijedu, 5. travnja s početkom u  15:10 i 6. travnja s početkom u 13:30.

– u OŠ M. Begovića Vrlika 7. travnja od 9 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...