Biogradskim sportskim klubovima 1.230.000 kuna

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Biograd vijećnici su dali suglasnost na financijski plan raspodjele sredstava gradske Sportske zajednice za 2017. Od ukupno 1,5 milijun kuna koje Sportskoj zajednici dodjeljuje Grad za sportske klubove je namijenjeno 1.230.000 kuna.

Od točno 20 klubova sredstva su dodijeljena svim klubovima osim Rukometnom športskom klubu Mini sunce.
-Mini suncu je predviđeno 10.000 kuna. Odluku o odbijanju tog iznosa, koliko sam upoznat, isključivo je na voditelju kluba Zvonimiru Petroviću koji je odbio taj iznos, kazao je gradonačelnik Ivan Knez.

Kako RŠK Mini sunce broji 50-ak djevojčica i dječaka predsjednica Gradskog vijeća dr. Melanija Ražov Radas zatražila je mišljenje jeli se namijenjena sredstva mogu naknadno uplatiti.

-Neka se roditelji djece dogovore s voditeljem Petrovićem i nakon moguće pozitivne odluke će se odlučiti, iako su sredstva za ovu godinu već raspodijeljena, sukus je vijećničkih odgovora.

Za sportske objekte 200.000 kuna, sportašima 30.000 kuna

Za troškove sportskih objekata je predviđeno 200.000 kuna, a za nagrade sportašima, događaje od interesa za Grad, potpore školskom sportu i vrhunskim sportašima je predviđen iznos od po 10.000 kuna, obrazloženje je koji je potpisao predsjednik Zdenko Kvartuč, opravdano odsutan sa sjednice.

-Na dobrom smo putu pravilne raspodjele sredstava sportskih klubova. Na kriterijima treba još raditi, rekao je nezavisni vijećnik Leo Zorica, rukometaš i voditelj DŠR Junior.

Leo Zorica je tijekom ovog saziva Vijeća bio je najagilniji po pitanjima problematike gradske Sportske zajednice.
-Zalaganje Lea Zorice urodila su plodom, kazala je Slavica Jeličić, dopredsjednica Vijeća iz redova SDP-a, koja je izrazila mišljenje da bi članarine za djecu u klubovima trebale biti manje.

Vaterpolo klub Biograd izbjegao stečaj

Na sjednici skupštine Sportske zajednice, na kojoj je nazočilo 15 od ukupno 25 članova, izvješteno je kako je za troškove uporabe sportske dvorane Bošani uplaćeno 80.200 kuna. Da bi se izbjegao stečaj Vaterpolo kluba Biograd ŠC Višnjik u Zadru za korištenje bazena plaćeno je dugovanje u iznosu od 30.399 kuna. Kako VK Biograd može nastaviti s radom izabrano je novo radno predsjedništvo na čelu s Ivanom Babarom. Riješili su se i dugovi RK Biograd, HNK Biograd, Karate kluba, Udrugi Mini sunce, ubuduće će trošak korištenja dvorane izravno podmirivati gradska Sportska zajednica. Nova tajnica je Ida Tomić.
-Financijski plan je najbliži stvarnim potrebama klubova i mogućnosti gradskog proračuna. Odbojkaški klub Galeb je primljen u punopravno članstvo a Lovačko društvo Jarebica u pridruženo članstvo. Zbog prestanka djelovanja iz SZGB su isključeni Atletski klub Maraton, Tenis klub Biograd, Odbojkaški klub Biograd i Kickboxing klub MI-6, obrazloženo je u zapisniku sa sjednice skupštine.
Inzistira se da se predviđena sredstva redovito isplaćuju u jednakim mjesečnim ratama kako bi klubovi mogli funkcionirati i ostvariti svoje planove.
-Roditelji djece umjesto trenerima novce u ruke trebala bi plaćati putem žiro računa udruge u kojoj treniraju, predložio je vijećnik Ante Lukačić.
U nastavku sjednice prihvaćena su izvješća o radu i financijskom poslovanju za 2016. godinu: Dječjeg vrtića Biograd (Esma Brzić), Gradske knjižnice (Jelka Sipina), Zavičajnog muzeja (Draženko Samardžić), Pučkog otvorenog učilišta (Slavko Adžić Kapitanović), Gradskog društva Crvenog križa (Franka Troskot), Vatrogasne postrojbe (Darko Banić, odsutan) i Savjeta mladih (Angela Šarić).

Ovogodišnja sredstava za sportske klubove

HBK Primorac 500.000 kn, Rukometni klub Biograd 300.000 kn, Vaterpolo klub Biograd 110.000 kn, Karate klub B i Plivački klub Dupin po 50.000 kn, MNK Gauni, Košarkaški klub Biograd, Jedriličarski klub Biograd i ŠRU Podlanica po 20.000 kuna, Vaterpolo klub Albamaris i Boćarski klub Adriabulin po 15.000 kn, Ženski odbojkaški klub Galeb, Ženski rukometni klub Biograd, Planinarsko društvo Belveder i Društvo športske rekreacije Junior po 10.000 kn, MNK Pomorci, Teniski klub Biograd, Teniski klub AS i Klub odbojke na pijesku Soline po 5.000 kn, RŠK Mini sunce 0,00 kn.

Pručanik na Grandi odsad Sljemenska ulica

Na inicijativu Vesne Torić iz Biograda za promjenu naziva ulice Pručanik na predjelu Granda, s obzirom na činjenicu da isti naziv Pručanik ima jedan predio Grada istočno od Kumenta, što mnoge dovodi do zabune, Odbor za određivanje imena ulica i trgova je predložio da se navedena ulica od Puta Grande do Kozjačke ulice preimenuje u Sljemensku ulicu. Prijedlog je usvojen.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...