Čačić odabrao najgori termin za prijateljsku utakmicu; Gotovo sigurno na terenu nećemo gledati Vrsaljka, Modrića i Subašića!

Hrvatska nogometna reprezentacija 27. svibnja odigrat će prijateljsku utakmicu protiv Meksika u Los Angelesu, objavio je jučer HNS. Naša je reprezentacija protiv Meksika igrala četiri puta. Nakon dvije pobjede Hrvatske u prijateljskim susretima tijekom devedesetih, Meksiko je upisao dvije pobjede na svjetskim prvenstvima – 2002. u Japanu (1:0) i 2014. u Brazilu (3:1), piše Gol.

Hrvatsku nakon tog prijateljskog susreta očekuje novi izazov u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji. Hrvatska 11. lipnja igra protiv Islanda, pa bi Meksiko trebao biti neka vrsta uigravanja. No, postoji problem.

Hrvatska – Meksiko kad i Dinamo – Rijeka

Pitanje je tko će uopće igrati u dresu Hrvatske na toj utakmici. Pomalo suludo zvuči sljedeća činjenica: naša će reprezentacija u SAD-u igrati na isti dan kada na Maksimiru igraju Dinamo i Rijeka u posljednjem kolu hrvatskog prvenstva.

Nacionalna prvenstva vikend prije ovog završavaju u Španjolskoj (Ivan Rakitić igra finale Kupa pa ne može), Francuskoj, Španjolskoj, Engleskoj, Nizozemskoj, Portugalu i Belgiji. Na prvu, ne bi trebalo biti problema da Ante Čačić složi momčad za Meksiko.

Sigurno nema više od pola najboljih

Subašić, Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Vida, Jedvaj, Modrić, Kovačić, Halilović, Kramarić i Čop su 11-orica na raspolaganu, a u isto vrijeme zadnje će kolo igrati hrvatska legija u Serie A: Mandžukić, Kalinić, Perišić, Brozović, Pjaca, Badelj, Rog, Strinić i ostali. Od nedavno pozivanih neće biti ni spomenutog Rakitića,  Ćorića, Bradarića, Mitrovića, Leškovića, Leovca i drugih koji također igraju zadnji vikend u svibnju.

Od onih koji mogu tu je i drugi vratar Lovre Kalinić, a iz Bundeslige bi poziv mogao dobiti Ante Rebić, iz Ligue 1 napokon Ivan Santini, iz belgijske lige primjerice Antonio Milić iz Oostendea.

Čačić vjeruje da će imati ”respektabilnu” reprezentaciju

”Svjesni smo, naravno, da se ne radi o službenom FIFA terminu za prijateljske utakmice, kao i da u dosta zemalja tih dana završavaju nacionalna natjecanja te da nećemo moći računati na sve igrače. Ići ćemo u Los Angeles s najjačom reprezentacijom koju ćemo u tom trenutku moći imati, a već je velik broj igrača izrazio želju za igranjem te utakmice”, rekao je Ante Čačić koji tvrdi da mnogi igrači jedva čekaju put u Kaliforniju:

”Jasno je da je u zgusnutom FIFA kalendaru nemoguće pronaći termin za susret izvan Europe i s ovakvim protivnikom, ali siguran sam da ćemo otići u Los Angeles s respektabilnom reprezentacijom. Meksiko je sjajan izazov kojem se svi veselimo.”

Upitni i Modrić, Kovačić, Lovren, Vrsaljko…

No stvari se mogu vrlo lako potpuno zakomplicirati. Ako Real uđe u finale Lige prvaka, Čačić ostaje bez Modrića i Kovačića (ako se Realov dvojac uopće odazove pozivu nakon naporne sezone), ako uđe Atletico, neće biti Vrsaljka. Ne znamo hoće li Dejan Lovren uopće prihvatiti poziv ako ga i dobije.

O ozljedama da i ne govorimo. Kraj je sezone, mnogi će biti iscrpljeni i možda neće prihvatiti poziv jer opet moraju na okupljanje uoči utakmice s Islandom početkom lipnja.

HNL-ovci? Ako se dogovore…

”Kineska reprezentacija” koja je nedavno igrala na China Cupu bila je sastavljena uglavnom od igrača HNL-a koji se tog vikenda još uvijek igra. Poziv bi tako opet mogao dobiti Filip Ozobić koji igra u Azerbajdžanu ili pak Antonio Čolak iz Darmstadta. Ima još sličnih kandidata, ali manje nego što mislite.

Spas za izbornika mogao bi biti neki dogovor s klubovima HNL-a kojima posljednje kolo neće ni o čemu odlučivati. Oni bi mogli poslati svoje igrače u Los Angeles s nadom da će ih netko zamijetiti uoči ljetnog prijelaznog roka.

Sve ovo zvuči pomalo nevjerojatno, ali takav je i potez HNS-a. Još jedan u nizu mnogih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...