Derbi Grdović – Let 3: Prlja je s Armadom doputovao trajektom, Grdović ne može stići na Poljud jer u subotu navečer ima koncert

Hoću li gledati utakmicu? Kakvo vam je to pitanje?! Svašta… Pa upravo se pakiram, idem na Armadin brod za Split, rekao nam je jučer Zoran Prodanović Prlja, frontmen benda Let 3, ali i vatreni navijač nogometaša Rijeke, pišu 24sata.

Jadranski derbi Hajduka i Rijeke, jedna od ključnih utakmica ovogodišnjeg prvenstva, zapravo je veliki estradni derbi. Na jednoj strani već spomenuti Prlja, koji je s ostalim riječkim glazbenicima odavno skovao navijačku pjesmu s refrenom “Jedan-dva-tri-četiri! Rijeko, prolij se po meni!” A na drugoj – legenda dalmatinske pisme! Mladen Grdović toliko je lud za Hajdukom da je za stoti rođendan voljenoga kluba dao istetovirati Hajdukov grb na podlakticu. No ovog puta Grdović neće biti na tribini, ne može stići na Poljud jer u subotu navečer ima koncert.

– S pokojnim ćaćom sam još na Starom placu išao na utakmice, prvi put već sa šest godina. Hajduk volim više nego svoju kuću i Bepa – rekao je jednom zgodom Grdović, koji je s Hajdukom znao putovati na važna europska gostovanja, a ne jednom zapjevao je na Poljudu.

– Ja volim sve navijače, ali kao pravi torcidaš želio bih da moj Hajduk osvoji te bodove. Važno je da se što više navijača skupi bodriti naš klub s tribina u ovako važnom trenutku. Nogometaši dolaze i odlaze, mijenjaju se iz sezone u sezonu, ali meni je najvažnije da daju sve od sebe da ‘bili’ budu pobjednici – javio se Grdović.

I dok će on utakmicu najvjerojatnije pratiti na radiju, vozeći se na koncert, Prlja će se 10-11 sati voziti Armadinim trajektom do Splita kako bi vodeću momčad HNL-a bodrio uživo.

– Ide nas brodom više od tisuću, a ostatak ekipe, ma pola grada, dolazi autima! Momčadi ćemo priuštiti podršku kao nikada do sada – kaže optimistični Prlja, kojem Rijeka nije u srcu tek od jučer.

Dolazio je na utakmice godinama prije nego što su se upleli u borbu za naslov prvaka. Prognoza je:

– Rijeka je jača, to je činjenica. Uzdam se u to da je naš trener Kek psihološki pripremio dečke i da su stabilni, a briga nas navijača je zapravo pozitivna energija. Pa ćemo eventualne nedostatke momčadi popraviti mi s tribine…

Nema što, Prlja ima dobre argumente za optimizam. Njegova Rijeka je u ovom trenutku najmoćnija hrvatska momčad. Niti jednu utakmicu još nije izgubila u prvenstvu, a već je ožujak – što se ne pamti otkad je HNL-a!

Nije još puno ostalo do kraja, uz ovu današnju utakmicu još 12 kola. Pobijede li danas Splićane i 8. travnja srede Dinamo na svojoj Rujevici – na kojoj imaju 11 utakmica ove sezone i svih 11 pobjeda, uz gol razliku 25-5 – Prlja može već polako pripremati instrumente za veliku proslavu naslova prvaka, prvog u povijesti riječkoga kluba.

Statistika je uoči današnjeg Jadranskog derbija na Poljudu debelo na strani gostiju. Točno 21. ožujka 2012. zadnji put je Hajduk svladao Rijeku, prije pet godina! Uz to, Hajduku sol na ranu svako malo stavi Franko Andrijašević, najbolji igrač dosadašnjeg dijela HNL-a, kojeg su se prije nekoliko godina Splićani riješili…

Nekako smo došli do paradoksalne situacije da za Hajduk danas navija i – Dinamo.

Jer vrati li se Prlja i iz Splita pjevajući, pola posla je napravljeno. Rijeka je “pred kućicom”…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...