Dobre gospodarske vijesti; Županija zabilježila rast prihoda od 325 posto, višak od 3 milijuna kuna uložit će se u projekte

Nacrt prijedloga godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Zadarske županije za 2016. godinu bio je na dnevnom redu 56. sjednice današnjeg kolegija župana.

Kako je kazala pročelnica UO za proračun i financije Bibijana Baričević, proračun za 2016. godinu iznosi 752.194.000 kuna što je 91% od planiranog.

Povećanje prihoda od 325 posto u odnosu na godinu ranije rezultat je uključivanja u proračun ustanova u zdravstvu, a višak prihoda Zadarske županije od 3 milijuna kuna u narednom razdoblju rasporedit će se projekte Zadarske županije, kapitalni projekt Poslovne zgrade te aktivnosti zaštite i spašavanja.

Župan Stipe Zrilić još je jednom istaknuo da Zadarska županija ima stabilno financijsko stanje i uspijeva izvršiti zakonske i ugovorne obveze, da je županija poslovala zakonito, odgovorno i racionalno te da je uspjela ispuniti svoju ulogu. Dodao je kako je teško reći kada će doći vrijeme da se sredstva decentraliziraju na regionalnu razinu.

Prijedlog odluke o davanju mišljenja na Izmjene i dopune Plana održavanja, građenja i rekonstrukcije županijskih i lokalnih cesta Županijske uprave za ceste Zadarske županije za 2017. godinu bila je također točka današnjeg Kolegija župana. Ravnatelj ove ustanove Mile Fabijan rekao je da se Izmjenama i dopunama predlaže povećanje sredstava redovitog održavanja u iznosu od 325.216 kuna koliko je viška prihoda iz 2016. godine. U obrazloženju također stoji da su sredstva za građenje županijskih i lokalnih cesta povećana sa 700.000 planiranih u 2017. godini na iznos od 3.200.000,00 kn.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...