Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Ako već niste isplanirali što ćete raditi za vikend, bolje je da počnete. Jer vrijeme će biti i više nego idealno za aktivnosti na svježem zraku. Već danas u većini zemlje bit će sunčano i toplo, a sutra će nas sunce grijati na 20 stupnjeva Celzijevih.

Državni hidrometeorološki zavod tako najavljuje sunčano, vjetrovito te iznadprosječno toplo vrijeme za sutra. Najniža jutarnja temperatura bit će od 0 do 5, na Jadranu između 8 i 12, a najviša dnevna uglavnom od 15 do 20 °C. Poslijepodne i osobito navečer sa zapada će doći jače naoblačenje, a kiše će biti uglavnom na Jadranu i područjima uz njega. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, u gorju s olujnim udarima, a na Jadranu i jugo. Najtoplije će biti u unutrašnjosti zemlje, piše Večernji.hr.

Danas će pak u cijeloj Hrvatskoj biti sunčano vrijeme s temperaturama do 17 stupnjeva Celzijevih.

U nedjelju će temperature biti nešto niže, u Zagrebu će maksimalna biti 12 stupnjeva, dok se u Splitu i Rijeci očekuje do 11 stupnjeva Celzijevih. Najtoplije će biti u Slavoniji, gdje će se živa na termometru penjati do 17 stupnjeva Celzijevih. U nedjelju će pak u većini zemlje biti promjenjivo vrijeme, a u poslijepodnevnim satima u većini zemlje bit će moguća kiša. Na Jadranu će, prognoziraju, kiša padati tijekom cijele nedjelje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...