FOTO: Već mjesec dana maškare vladaju Vukšićem i okolicom

Maškarana udruga” Tambuća” iz Vukšića već šestu godinu za redom organizira i  njeguje starinske običaje maškara. Već mjesec dana maškare vladaju Vukšićem i okolicom, obilaze domove Vukšićana, a isto tako i mještana Bulića, Bile Vlake i Provića. Čitanjem presude Krnji, kako i nalaže tradicija, na pokladni utorak, haški sudac Matan donio je presudu da ga kazne smrtnom kaznom odnosno spaljivanjem jer je kriv za sve nedaće koje su pratile mještane kroz posljednju godinu dana.

Zabava po maskama potom je nastavljena u velikom šatoru ispred bivše PZ-Vukšić gdje su posjetitelji besplatno mogli konzumirati grah i kobasice, a na raspolaganju su bile i velike količine domaćeg vina.

Dugo u noć na plesu pod maskama mještane i njihove goste zabavljali su glazbeni bend „Amigosi“ iz Šibenika, a pravi delirij nastao je kad se među 500-tinjak okupljenih kao iznenađenje večeri na pozornicu popeo i zapjevao legendarni zadarski pjevač Mladen Grdović.

–  Zahvaljujemo se svima koji su pridonijeli za ovaj veliki događaj u našem mjestu, rekao je glasnogovornik maškara Šime Tadić – Grođ.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...