Francuski portal za putovanja Preko nazvao tajnim biserom idealnim za produljeni vikend

Poznati francuski meteorološki servis Meteo Consult Marine, koji na portalu nautisme.com donosi savjete i preporuke za putovanja, 28. veljače objavio je priču o “tri mala mjesta idealna za produljeni vikend”.

Uz grčki otok Samos i slovenski Bohinj, nautisme.com francuskim turistima preporučuje Preko u Hrvatskoj. Sva tri mjesta nazvana su “tajnim biserima, udaljenima od horde turista, idealnima za opuštanje”.

Preko je, kažu, Francuzi, “mjesto na kojemu se može sresti prava dalmatinska arhitektura. U Preku možete plivati, istraživati tvrđavu ili jednostavno šetati kroz gradić i otkrivati arhitektonska čuda na svakom uglu. Obala je vrlo živa i danju i navečer te pruža prekrasan pogled.” Uz kratki opis svakoga mjesta, navedeno je i kako najlakše doputovati do izabrane destinacije pa se tako za posjet Preku preporučuje avionska linija s povratnom kartom od 220 eura, i to već 8. svibnja jer su tada “dani dugi i sunčani i idealno je vrijeme za ronjenje”, pišu Naši školji.

Svibanj je inače mjesec u kojemu Francuzi najviše putuju. Državni (neradni) su praznici 1. svibnja, Praznik rada, 8. svibnja, Dan pobjede, i Uznesenje Kristovo, četvrtak 40 dana nakon Uskrsa, a ove godine on pada na 26. svibnja.

Dakle, u svibnju možemo očekivati najezdu Francuza!!!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...