Glas za Božidara Kalmetu je glas za Sinovčića, Livakovića, njima slične i njihove rabote

Marko Pupić Bakrač, gradski vijećnik Akcije mladih uputio je priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti.

Sinovčićev javni istup dva dana prije izborne skupštine Nogometnog saveza Zadarske županije spada u anale bizarnosti. Sebe prikazuje moralnom vertikalom kojeg se napada lažima, tendencioznim prikazivanjem i iskrivljavanjem činjenica.

Tko je i što je Reno Sinovčić? Da li je on vrhunski intelektualac i sposoban poslovni čovjek ili lik koji zavrće ruke!? Mislim da po tom pitanju zadarsku javnost nije potrebno educirati. Samo ću podsjetiti da sam u svojim istupima javno govorio o izvlačenju novca iz NK Zadar, financijskim malverzacijama u medijskoj kući Vox, makinacijama na i oko izborne skupštine Športske zajednice Zadarske županije. Ono što sam govorio potvrđeno je nalazima financijskih vještaka i podizanjem optužnica u slučaju NK Zadar i Vox-a, pravorijekom Ureda državne uprave u slučaju skupštine Športske zajednice Zadarske županije. Svi moji navodi pokazali su se točnima, svi navodi Rena Sinovčića netočnima.

Što se tiče skupštine Nogometnog saveza Zadarske županije 26 potpisa potpore kandidaturi Rena Sinovčića za predsjednika prikupljano je na sličan način kao i potpisi potpore za predsjednika Športske zajednice Zadarske županije, dakle protupropisno. Potpise i pečate su davale neovlaštene osobe, bez odluka ovlaštenih upravljačkih tijela klubova. Neki potpisnici su mi priznali da nisu imali pojma što potpisuju, da su davali potpis i pečat na benzinskim crpkama, da su na njih vršeni pritisci.

Što će i kako će biti na izbornoj skupštini 03.03.2017 godine u 18 sati u hotelu Kolovare? Da li će većina klubova bojkotirati skupštinu, srušiti kvorum i spriječiti izbor Rena Sinovčića za predsjednika Nogometnog saveza Zadarske županije? Vidjeti ćemo. Bilo kako bilo da se kvorum i namakne skupština će biti poništena zbog nepravilnosti u sazivanju i prikupljanju potpisa potpore. Ako ništa drugo 03.03.2017 godine postati će bjelodano jasno koji nogometni klubovi u županiji promoviraju sport i odgoj mladeži a koji se koriste slično kao što se koristio NK Zadar za kriminalne aktivnosti i pranje novca. Kao inspektor Republike Hrvatske imam znanja, volje i resursa da se pozabavim ovim potonjima. Smatram to moralnom obvezom i jednom od prioritetnih aktivnosti.

Među svim netočnim tvrdnjama Rena Sinovčića možebitno se jedna pokaže točnom. Unatoč poništenju skupštine Športske zajednice Zadarske županije i makinacija sa skupštinom Nogometnog saveza Zadarske županije moguće je da Reno Sinovčić na ponovljenim skupštinama postane predsjednik jedne i druge institucije. Naime u Zadru se ni čistačice u školama i vrtićma ne primaju na posao bez političkog amenovanja a kamoli se postaje predsjednikom tako bitnih sportskih institucija. Do sada je Reno Sinovčić u svojim nastojanjima neosporno imao potporu Božidara Kalmete. Vjerujem da će tako biti i ubuduće.

Glas za Božidara Kalmetu je glas za Sinovčića, Livakovića, njima slične i njihove rabote. Uvijek bilo i biti će.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...