Hajdemo do Vrane – po treći put!

Uskoro počinje proljeće, pa k tome u prilog donosimo i jedan zanimljiv prijedlog kako kvalitetno i dinamično provesti bar jedan subotnji dan u prirodi.  S tim u svezi upućen je poziv svim planinarima, šetačima, trkačima, rekreativcima, kao i svima ostalima koji vole uživati u prirodi te prijateljima planinarskog društva PD Belveder iz Biograda na Moru. Naime, ovo društvo obilježava svoju desetu godišnjicu osnutka te nakon dva uspješna i po treći put organizira planinarski pohod (međunardnog je karaktera) pod nazivom „Hajdemo do Vrane“. Svih koji se najzad odluče na ovu zanimljivu hodnju povijesnom Vranom i druženje na stazi „Hajdemo do Vrane“, uz sami rub Parka prirode Vransko jezero, u nedjelju 2. travnja 2017. godine, u jubilarnoj godini od osnutka PD Belveder, ujedno po povratku čeka i bogat zabavni program u Maškovića hanu u Vrani.

U nastavku pažljivo osmotrite dinamički plan za taj dan:

–          10 sati – okupljanje svih sudionika u Hanu Jusufa Maškovića u Vrani, registracija sudionika i plaćanje kotizacije na info pultu, preuzimanje letaka i knjižice staze, kupovina majica, razgledanje Hana,

–          11 sati – pozdravno obraćanje organizatora okupljenima te početak pohoda,

–          11:10 – 11:45 sati – obilazak starog grada Vrane (templarske utvrde) i izvora Pećina,

–          12:30 sati – dolazak na lokalitet Gradina i kraći odmor (15 minuta),

–          13:30 sati – dolazak na vidikovac Mali Bak i duži odmor (30 minuta),

–          14:45 sati – dolazak na izvor Vila, kraći odmor,

–          15:45 sati – dolazak na lokalitet Zamina,

–          16:15 sati – završetak pohoda, transfer sudionika pohoda autobusom prema Hanu,

–          16:30 – 17:30 – sati obrok za sve sudionike pohoda,

–          17:30 sati – tombola,

–          18 sati – dodjela zahvalnica,

–          18:30 sati – svirka za zagrijavanje: „Jeremija i prokletnici“,

–          19:30 sati – koncert: „Gustafi“.

Sudionici pohoda plaćaju kotizaciju u iznosu od 50 kuna (za roditelje s djecom dovoljno je samo jedna/zajednička kotizacija) koja uključuje stručno vodstvo, knjižicu pohoda, prijevoz autobusom, obrok, sudjelovanje u tomboli, donaciju odnosno ulaznicu za koncert i još štošta. Više informacija u linku. Za sve moguće nejasnoće i dodatne informacije uvijek se možete obratiti i predsjednku PD Belveder Robertu Pejiću putem tel. broja 098/742-983. U svakom slučaju, zaokružite u svom kalendaru nedjelju, 2. travnja ove godine. Planirajte u svom rokovniku ovu hodnju, jer u Planinarskom društvu Belveder raduju se svakom od vas.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...