Cestitka_Uskrs

Ispred više od 3000 ljudi mjuzikl ”Mamma Mia” u Zadru dokazao status kazališnog fenomena

Jedan od najgledanijih hrvatskih mjuzikla svih vremena, Mamma Mia, započeo je svoju jadransku turneju proteklog petka. Pred dupko punim zadarskim Višnjikom ansambl zagrebačkog kazališta Komedija dokazao je da s pravom nosi epitet fenomena na domaćoj kazališnoj sceni.

Više od 3 000 znatiželjnih posjetitelja došlo je pogledati predstavu u kojoj centralnu ulogu igra glazba i to hitovi planetarno popularne grupe ABBA čije pjesme i nakon više desetljeća nose istu energiju, šire pozitivnu poruku i koje publika i dalje pjeva u glas s izvođačima.

Priča mjuzikla odvija se na jednom malom grčkom otoku, a prati mladu Sophie koja planira svoje vjenčanje na koje poziva trojicu svojih potencijalnih očeva i to bez znanja svoje majke Donne.

Renata Sabljak, Luka Nižetić, Mila Elegović, Elena Brumini, Ervin Baučić, Đani Stipaničev, Nina Kaić Madić, Dražen Bratulić, Ronald Žlabur samo su neka od imena koja čine ovaj uigrani ansambl. Mnogi od njih spominju kako je ova predstava specifična po tome što ju ne prati klasična kazališna publika. Publika često ustane, pleše i pjeva jer je uz Mamma Miu teško ostati ravnodušan. Tako je bilo i u Zadru. Za čitavo vrijeme predstave publika je ustajala i pljeskom pozdravljala i nagrađivala izvođače.

Tu su se posebno istakle Renata Sabljak u ulozi Donne, Mila Elegović u ulozi dobrodušne ‘žderačice muškaraca’ Tonyje, Elena Brumini u ulozi Sophie te Luka Nižetić kao njen zaručnik.

Sve to ne bi bilo moguće da se Dražen Bratulić svojedobno nije prihvatio prijevoda ove predstave koju od premijere 1999. godine prate hvalospjevi i milijunska publika. Zahvaljujući prijevodu predstavu je znatno lakše pratiti što dodatno privlači publiku.

Dražen Bratulić igra i jednu od uloga u predstavi.

Režiju i koreografiju potpisuje nagrađivani Igor Barberić.

Šareni kostimi, zarazni songovi i odličan ansambl recept su uspjeha ove predstave koja turneju nastavlja u Poreču 17. ožujka te Rijeci 19. ožujka.

Karte je važno nabaviti na vrijeme jer u slučaju Mamma Mie one jednostavno ‘planu’. Mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Ticketshopa i preko sustava: http://ticketshop.hr/hr/e/mamm a-mia/1117/

U Poreču dodatno i na prodajnom mjestu – Foto studio Edi.

Jedna članica ansambla posebno se veseli povratku pred svoju riječku publiku. Helena Brumini je naime napustila svoj angažman u NK Ivana pl. Zajc u rodnu Rijeku sve kako bi preselila u Zagreb i pridružila se kazalištu Komedija i predstavi Mamma Mia. Ovo će biti njen prvi povratak pred domaću publiku za koji kaže da će biti vrlo emotivan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...