Još jedan slučaj policijske brutalnosti? Mladi Zadranin: “Vezali su me lisicama za radijator i udarali po cijelom tijelu”

Tri policajca s izvađenim pendrecima složila su me na pod ispred kuće u Zadru u subotu poslijepodne. Tražio sam da me puste da zaključam kuću, ali nisu dopustili. Dobro su mi stegli lisičine i vezanog me držali do 18 sati. Nisu mi htjeli reći što sam skrivio. U policijskom autu spominjali su neko bježanje, ali ja nikome nisam bježao. Tek nakon nekog vremena shvatio sam da ličim na razbojnika kojeg su tražili. Platio sam to udarcima pendrekom po cijelom tijelu, policajac mi je nogom zgazio palac, dva-tri puta sam dobio pljusku, a 20-ak minuta držao me vezanog za radijator i udarao.

Nakon toga me odvezao s radijatora, pa sam mu bježao po prostoriji, dok je on vikao da stojim mirno kod ormara dok me tuče. Lisičine mi nisu skinuli do 18 sati, kad su me pustili bez objašnjenja, kazao nam je 20-godišnji I.B.

Rekao nam je da su dva policajca stražarila ispred ulaza prostoriju Prve policijske postaje da tko ne bi došao dok ga je najstariji policajac tukao u stražnjoj prostoriji, te da su mlađa dvojica starijeg policajca nagovarali da prestane batinati. Stariji policajac na koncu mu je, kaže, zaprijetio smrću.

– Znao sam ja od njih dobiti batina  i ranije, ali sam prije bio divljak pa se nisam bunio što bi me natamburali. S 15 godina sam imao par krađica, ali više od dvije godine sam normalan, bio sam u inozemstvu na radu, vratio se i našao posao u škveru. Bojim se da ne izgubim taj posao jer mi je vrlo potreban – kaže 20-godišnjak.

On se javio u zadarsku opću bolnicu gdje su mu pružili medicinsku pomoć te preporučili mirovanje, uzimanje analgetika po potrebi i mazanje hematoma ljekovitom mašću. Utvrđeni su mu otečenost, kontuzije i hematomi.

Neslužbeno smo doznali da je 20-godišnjak do sad bio prijavljivan za narušavanje javnog reda i mira, nasilničko ponašanje, protupravnu naplatu, provalu i razbojništvo. Posljednjih tjedana u Zadru su zaredala “dnevna” oružana razbojništva, prije nego se smrači, a taj razbojnik ili više njih, tada još nisu bili uhićeni.

– U subotu je u sklopu kriminalističkog istraživanja zbog razbojništva u Ulici Stjepana Radića 20-godišnjak pozvan u Prvu policijsku postaju u Zadru. Utvrđen mu je alibi i mladić nije doveden u vezu s tim događajem te je pušten kući – rekao nam je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan te dodao da prema mladiću nisu primjenjivali sredstva prisile.

Potvrdio je da je 20-godišnjak podnio prijavu protiv policajaca te da su prijavu zaprimili i krenuli u  postupak utvrđivanja je li ona osnovana ili ne.

Inače, policajci su u međuvremenu uhitili pravog razbojnika koji je u subotu oko 14 sati orobio kladionicu u Ulici Stjepana Radića u Zadru, prijeteći nožem. Riječ je o 34-godišnjaku koji je od zaposlenice (38) oteo nekoliko tisuća kuna. Dobio je kaznenu prijavu za razbojništvo te su ga priveli pritvorskom nadzorniku, piše 24.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...