Još jedna potvrda čudesnog Subašića: Znali smo da je dobar, ali ovaj podatak izaziva pravo divljenje

Da je Danijel Subašić u fantastičnoj formi to više i nije vijest, jasno je to već po tome što sa svojim Monacom drži prvo mjesto u francuskom prvenstvu, a raspucani klub iz Kneževine je i u četvrtfinalu Lige prvaka. Međutim, dokaz za to je i podatak da još nije primio pogodak u ovim kvalifikacijama! Sačuvavši svoju mrežu i u ogledu protiv Ukrajine Subašić je nastavio svoj fantastičan niz.

U pet odigranih susreta Hrvatska ima gol razliku 11:1. U četiri susreta nismo primili gol, u sva četiri branio je Subašić. U onom petom kada smo na startu kvalifikacija u Maksimiru pred praznim tribinama remizirali s Turskom, na golu je umjesto ozlijeđenog Subašića bio LovreKalinić (da ne bude zabune branio je vrlo dobro). Subašić već 360 minuta nije primio gol u kvalifikacijama, u međuvremenu nije branio na prijateljskim susretima.

Trebali smo slaviti i uvjerljivije

Zadnji gol koji je Subašić primio u dresu “kockastih” bio je onaj Portugalca Ricarda Quaresme u osmini finala na Euru u Francuskoj! Prije 274 dana. A ako ćemo se držati samo kvalifikacija niz nesavladivosti Subašića proteže se onda i na ukupno šest utakmica, susrete protiv Bugarske u Zagrebu (pobjeda 3:0) i Malte u gostima (trijumf 1:0) u kvalifikacijama za Euro 2016. Zadnje golove u kvalifikacijama primio je u Norveškoj prije godinu i pol! I taj niz u kvalifikacijama od tog zadnjeg gola primljenog protiv Norveške traje 561 minutu.

– Kada je nula u rubrici primljeni golovi dobro je. Što još treba? Imam 10:0 gol razliku ha, ha – šalio se na svoj račun i Subašić.

– Mislim da smo trebali slaviti i uvjerljivije od 1:0, ali najbitnija su tri boda. Idemo dalje prema našem cilju, Rusiji. Atmosfera je stvarno bila dobra. Dobro da nije bilo nikakvih incidenata. Odužili smo se navijačima – rekao je Subašić koji je u 29 nastupa za reprezentaciji samo 13 puta morao po loptu u mrežu. U čak 19 susreta nije savladan, dakle u fantastičnih 65 posto susreta ima “clean sheet”, pišu Sportske novosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...