Kalmeta: “Nisam htio dati gušt SDP-u da kampanju grade na napadima na mene”

Danas se u Zadru našao, u sklopu obilazaka županijskih organizacija HDZ-a, glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković. Osim zbog sastančenja s članovima ŽO HDZ-a Zadarske županije, Jandroković je došao novinarima dati dublji uvid u izbor Branka Dukića za kandidata zadarskog HDZ-a za gradonačelnika na narednim lokalnim izborima.

Prvo novinarsko pitanje upravo zato bilo je usmjereno na narav njegova posjeta Zadru.

– Došao sam u okviru redovnih priprema za lokalne izbore. Najjednostavnija poruka je da je HDZ u Zadru i Zadarskoj županiji najjača politička stranka, utvrda koju ćemo i ovoga puta obraniti  i imati svojega župana, gradonačelnika, gradonačelnike, načelnike i donačelnike, otkrio je Jandroković.

Novinari ovim odgovorom nisu bili nimalo zadovoljni pa je glavni tajnik HDZ-a odmah priupitan tko je točno donio odluku da Kalmeta ispadne iz gradonačelničke utrke.

– Lokalne organizacije same donose odluku pa je tako i Dukić kandidiran odlukom gradske organizacije HDZ-a. Naravno da se svi konzultiramo, ali konačnu odluku prepuštamo lokalnoj razini, kazao je Jandroković negirajući svojim odgovor Plenkovićevo uplitanje u zadarske lokalne izbore.

– Ovim putem zahvaljujem Božidaru Kalmeti na širini, ljudskoj i političkoj, što je priznao da je za HDZ dobro da izlazimo s kandidatom Brankom Dukićem, zaključio je Jandroković.

Kalmeta: “Vjerojatno idem u penziju!”

Mnogi su bili uvjereni da ću biti kandidat, ali odlučio sam ne kandidirati se iz razloga što su svi, pritom mislim na SDP i njihove satelite, kampanju mislili graditi na napadu na mene. Bio bih tema lokalnih izbora, a taj im gušt neću dati, objasnio je Kalmeta koliko je zapravo lukav, naglasivši kako Dukić ima njegovu apsolutnu potporu.

A što sad?

– Vjerojatno ću u mirovinu. Druge opcije nemam. Ostat ću član HDZ-a i učiniti sve da HDZ ima potporu građana u ovome gradu, najavio je gradonačelnik na isteku mandata.

Okupljeni novinari su ga priupitali da istakne nešto što je obilježilo njegov gradonačelnički mandat i sve vrijeme koje je proveo na toj poziciji, ali jasan odgovor nisu dobili.

– Previše je toga bilo, ali nisam to učinio “ja”, to smo napravili “mi”, kolege i birači koji su nam dali legitimitet, zaključio je Božidar Kalmeta.

Dukić kratak i odlučan

– Oni imaju svoj program, na njih se ne obazirem. Ionako ništa nisu napravili za ovaj grad, posljednju riječ imao je Branko Dukić, kandidat za gradonačelnika Zadra, na pitanje plaši li se protukandidatkinje Sabine Glasovac iz SDP-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...