Kalmeta odgovara mladim SDP-ovcima: “Podaci koje sam naveo na posljednjem kolegiju točni su, vi manipulirate njima!”

“Rat” na relaciji SDP – HDZ se nastavlja.

Podsjetimo, nakon održane konferencije za medije o problemima mladih i iseljavanju u gradu Zadru, gradonačelnik Božidar Kalmeta izjavio je kako se SDP služi neistinama i kako su podaci o iseljavanju netočni. Tom prigodom je Daniel Radeta napomenuo je kako je prema posljednjim podacima o migracijama Državnog zavoda za statistiku Republike Hrvatske našu županiju napustilo ukupno 1.542 osobe. Gradonačelnik Kalmeta u svom je priopćenju, pak, kazao da  su mladi SDP-ovci “pobrkali lončiće” te ih je optužio za manipulaciju. Njegovo priopćenje prenosimo ovdje:

Poštovani mladi iz SDP-a,

Neistine, manipulacije i obmanjivanje javnosti metode su kojima se ne smije služiti niti u predizbornoj kampanji, pa svejedno vaše priopćenje upravo tome služi. Opravdanje vam ne može biti niti to što ste možda, čak ne znajući ili nenamjerno, pobrkali lončiće, pa ste pozivajući se na podatke Državnog zavoda za statistiku, zanemarili činjenicu kako u tom dokumentu stoje podaci o županijama, a ne o gradu Zadru koje sam na kolegiju gradonačelnika konkretno i u brojku naveo, a sve prema službenim podacima o prebivalištu u gradu Zadru. Ne znajući ili nenamjerno, a s obzirom na skorašnje izbore, sigurno namjerno, manipulacijom brojkama nastavili ste po dobrom običaju svojih starijih stranačkih kolega, kao i pred svake izbore, plasirati neistine i obmanjivati javnost.

Podaci koje sam naveo na posljednjem kolegiju egzaktni su, točni i službeni. Ono što je pri tom važno vama još jednom napomenuti je da se razlika u broju osoba s prebivalištem u Zadru odnosi prije svega i na promjenu Zakona o prebivalištu prema kojemu su sve osobe koje ne borave stalno na području grada Zadra trebale odjaviti prebivalište iz Zadra. U svakom slučaju, niti brojevi koje spominjete niti razlozi koje spominjete nisu točni. Ali je zato točna činjenica da je za vrijeme Milanovićeve Vlade iz Hrvatske iselilo 100 tisuća ljudi. Što se tiče Zadra, SDP nam je tada blokirao sve projekte, posebno Gaženicu i Mocire, a oni iz zadarskoga SDP-a koji su tada bili u izvršnoj vlasti u Zagrebu za Zadar nisu učinili ništa.

Manipulirate ovim podacima kao i vaši stariji kolege o ostalim jednako važnim temama za naš grad. Servirali ste javnosti priče o „megalomanskoj“Gaženici, „nepotrebnoj“ spojnoj cesti koja vodi, kako ste optuživali, u nigdje;izmišljali afere o SC „Višnjik“ i zapravo svim onim projektima koji su osmišljeni i realizirani samo iz jednog razloga: da naša dica u svom gradu imaju budućnost, a dica iz nekih drugih sredina u njemu vide svoje nove perspektive. Sjetimo se samo posljednjeg primjera pokušaja opstrukcije izgradnje Kneževe palače. Očekujem slične manipulacije od strane SDP-a i sa skorim početkom gradnje sveučilišnog kampusa, Centra za mlade, Providurove palače, bolničkih odjela pa i dovršetka centra Mocire koji ni bivša vlast na državnoj razini nije uspjela urušiti ali na žalost njegov dovršetak uspjela je znatno prolongirati. Svi ovi projekti koji slijede nadogradit će kvalitetu življenja u našem gradu, a i donijeti nova radna mjesta.

Poštovani mladi SDP-a, želim vam dugu političku budućnost i političko djelovanje ali ne onakvo kakvo su imali vaši seniori, koji ne samo da nikada nisu ništa napravili za ovaj grad, već su radili protiv njegovog razvoja i isključivobili poslušnici svojih šefova u Zagrebu.

 

Gradonačelnik Grada Zadra

Božidar Kalmeta

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...