Kazne nakon derbija; Bilima dvije utakmice bez gledatelja i 80 tisuća kuna kazne, Rijeka zbog rasizma kažnjena s 15 tisuća kuna

Disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić Bekić kaznio je Hajduk s dvije domaće utakmice bez gledatelja i 80.000 kuna novčane kazne. Bit će to utakmice protiv Slavena Belupa i Cibalije.

Iako je na raspolaganju imao i žešće kazne, Pavličić Bekić nije želio dodatno podgrijavati tenzije u ionako uzavrelom hrvatskom nogometu, a uzeo je u obzir i činjenicu da incident nije prouzročio teže posljedice, piše Večernji.

Hajduk će utakmice bez gledatelja odraditi protiv Slavena Belupa i Cibalije.

Najveći je prekršaj kluba organizacijski propust zbog kojeg je u sudačkoj nadoknadi na teren ušao 22-godišnji huligan, vatrogascima uzeo metalni štap za hvatanje užarenih baklji te njime mahao i prijetio sucu. Njega policija tereti za četiri prekršaja: ulazak u prostor koji nije bio predviđen za gledatelje, maskiranje, uzimanje opasnog predmeta te remećenje javnog reda i mira. Ne tereti ga za pokušaj napada ili bilo koje drugo teže djelo, zbog kojeg bi Hajduk na kraju prošao puno gore od sankcija koje su mu izrečene.

Također, iako je policija pronašla i zaplijenila čak 130 pirotehničkih naprava prije susreta, svejedno ih je još stotinjak uneseno i zapaljeno.

Hajduk se pred HNS-om branio činjenicom da je bilo angažirano 350 redara i 200 policajaca (na više od 15.000 gledatelja), da je uskakanje huligana u teren zaštitarski propust, a njegova višeminutna šetnja terenom policijski propust.

Zbog rasističkog hukanja prema igraču Hajduka Hamzi Barryju od Armade, Rijeka će platiti 15.000 kuna kazne. Prema Uefinim i Fifinim kriterijima, koji za takve prekršaje zatvaraju tribine, i to je blaga kazna…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...