Kome se to tresu gaće; HDZ gradske redove pojačao s Irenom Ćosić i Danijelom Rimanić

Nedavno sam na nekom portalu pročitao kako je direktorica Zračne luke Zadar, Irena Ćosić, preko weba zatražila člansku iskaznicu HDZ-a. Gotovo sam siguran da baratam pravom informacijom jer mi je totalno nelogično bilo da tako jedna ugledna i istaknuta direktorica polu-državne tvrtke to radi preko weba. Valjda joj je teško bilo prošetati do Medulićeve i tamo preuzeti komad plave plastike. Opet, možda nije htjela da je netko vidi da ulazi tamo, no to je neka druga priča, očigledno.

Dakle, eto, priča da je Irena Ćosić zakoračila kao nova članica u vladajuću stranku, suprotno svjetonazoru one socijaldemokracije koja ju je dovela na čelo Zračne luke, evidentno ima neku poruku. Posebice ako se ovim činjenicama pridoda ona kako je lokalni HDZ jutros medije obavijestio kako odnose s javnošću za Branka Dukića, inače novog poltrona lokalnog HDZ-a kojeg vide u liku novog gradonačelnika, od sada vodi Danijela Rimanić. Ona je, zapravo, osoba koju se kontaktira za pitanja gostovanja u radijskim i televizijskim intervjuima, ali i po pitanju svih ostalih medijskih upita. Istina, sam Dukić nije nešto posebno bio medijski eksponiran, što je vidiljivo iz njegove elokventnosti, no ipak…

Boje li se to Rimanić i Ćosić za svoje pozicije (da se ne referiram na stražnjice, ne bi bilo ukusno, niti najmanje), pa su brže bolje pohitale po plave iskaznice ili je ovo još jedan primjer kako HDZ onako lijevom nogom zapošljava i nalazi poslove podobnim kadrovima. I to opet Gradski odbor HDZ-a. Onaj Županijski nešto je decentniji i pametniji pa je uposlio i angažirao volontere iz vlastitih redova.

Eto, Rimanić vodi komunikacije Dukiću a Ćosić će, iako to još ne znamo, zasigurno, na osnovi svog iskustva, planirati rute kretanja po gradskim mjesnim odborima. Ipak, prometna povezanost pojedinih kvartova u našem gradu iziskuje više od cijelog niza iskustvenih godina, posebice u zračnom prometu. Ako pak ovo mjesto ne pripadne Ćosićevoj, vjerujem kako će lokalni HDZ istoj osigurati barem koordiniranje pozicija na kojima će volonteri flomasterima dopisivati njima svojstvene poruke (op.a). Naravno, ako je to njihova priča.

Bilo kako bilo, drago mi je da se po staroj špranci paničarenja za vlastite pozicije, zbrajaju postojeći i dovode novi članovi u HDZ, no što ako se dogodi da isti izgubi, barem na gradskoj razini? Što ako Glasovac ili netko drugi nakon predugo vremena zasjedne na prvu fotelju Narodnog trga 1? Hoće li spomenute dvije brzo iz plavog spektra krenuti prema toplijim bojama ili će zajedno sa svojim trenutnim strankama otići?

Uskoro nam kreće kampanja i bit će duga, pa vjerujem da će se materijala za Čistoću još naći. Ne nužno oko dvije spomenute, naravno, jer Ćosić je medijima obrazložila učlanjenje, a Rimanić je i dalje samo lijepa plavuša. No, ipak, onaj je članica Izbornog stožera a Ćosić samo član.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...