Prezentacijski tjedan

Krenuo tjedan lokalne vinarije Kraljevski vinogradi u Harbor Cookhouse & Clubu

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Prezentacijski tjedan lokalne zadarske vinarije Kraljevski vinogradi krenuo je u Harbor Cookhouse & Clubu (bivši Maraschino) pa svakako dođite i okrijepite se vrhunskim vinima Pošip, Plavac mali, Crljenak i Rose po akcijskim cijenama.

Kraljevski vinogradi smješteni su  na slikovitim padinama iznad Petrčana i Punta Skale. Podignuti su u ekstremnim uvjetima, na kamenitom tlu s optimalnim nagibom na jugozapad i stalnim strujanjima zraka, kako s mora tako i s Velebita. Vrhunska kvaliteta grožđa iz kamenog vinograda, izvrstan okus vina plod su posebne mikroklime, njegova položaja uz more i cjelodnevne izravne izloženosti suncu, prosječno 2600 sati godišnje.

Vinograd se proteže u širini 1 km od 8m iznad mora do 43m nadmorske visine. Uzgoj vinove loze na padinama od 700m s nagibom do 30° omogućuje stalno strujanje zraka kako s mora tako onog hladnog i svježijeg s Velebita koji se sa 1600 m obrušava (bura) i suši tlo. Ovakva mikroklima omogućava kvalitetni uzgoj grožđa koje je ekstraktno i zdravo za proizvodnju bijelih i crnih sorti. Bura djeluje kao ventilator koji prozračuje grožđe u kamenoj podlozi, a noću hladan zrak s Velebita koji se spušta prema moru pruža užitak i omogućava stvaranje moćnih ekstrata.

Trenutno vinarija raspolaže s 40 hektara vinograda na dvije lokacije i ukupno 300.000 loza sa slijedećim sortimentom: Crljenak (zinfandel), Plavac mali i Pošip te (manje količine sorti: Syrach, Merlot, Cabernet souvignon, Plavina, Žilavka, Chardonay, Souvignon bijeli, Muškatl žuti.)

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar