Krenuo tjedan lokalne vinarije Kraljevski vinogradi u Harbor Cookhouse & Clubu

Prezentacijski tjedan lokalne zadarske vinarije Kraljevski vinogradi krenuo je u Harbor Cookhouse & Clubu (bivši Maraschino) pa svakako dođite i okrijepite se vrhunskim vinima Pošip, Plavac mali, Crljenak i Rose po akcijskim cijenama.

Kraljevski vinogradi smješteni su  na slikovitim padinama iznad Petrčana i Punta Skale. Podignuti su u ekstremnim uvjetima, na kamenitom tlu s optimalnim nagibom na jugozapad i stalnim strujanjima zraka, kako s mora tako i s Velebita. Vrhunska kvaliteta grožđa iz kamenog vinograda, izvrstan okus vina plod su posebne mikroklime, njegova položaja uz more i cjelodnevne izravne izloženosti suncu, prosječno 2600 sati godišnje.

Vinograd se proteže u širini 1 km od 8m iznad mora do 43m nadmorske visine. Uzgoj vinove loze na padinama od 700m s nagibom do 30° omogućuje stalno strujanje zraka kako s mora tako onog hladnog i svježijeg s Velebita koji se sa 1600 m obrušava (bura) i suši tlo. Ovakva mikroklima omogućava kvalitetni uzgoj grožđa koje je ekstraktno i zdravo za proizvodnju bijelih i crnih sorti. Bura djeluje kao ventilator koji prozračuje grožđe u kamenoj podlozi, a noću hladan zrak s Velebita koji se spušta prema moru pruža užitak i omogućava stvaranje moćnih ekstrata.

Trenutno vinarija raspolaže s 40 hektara vinograda na dvije lokacije i ukupno 300.000 loza sa slijedećim sortimentom: Crljenak (zinfandel), Plavac mali i Pošip te (manje količine sorti: Syrach, Merlot, Cabernet souvignon, Plavina, Žilavka, Chardonay, Souvignon bijeli, Muškatl žuti.)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...