Kukljica ovogodišnji domaćin humanitarne akcije Dan narcisa

Humanitarna akcija Dan narcisa, koja je u Hrvatskoj prvi put održana 5. travnja  1997., za otoke Ugljan i Pašman ove će se godine obilježiti u subotu, 25. ožujka u 10 sati u Kukljici.

 

Pod motom ” Zdravlje, zdravlje” prikupljat će se novac za opremanje Onkološkog odjela Opće bolnice Zadar, a Kukljica će ugostiti udruge Kančolica iz Kali, Luzor iz Preka, Sv. Fume iz Sutomišćice, KUD Sv. Ante iz Lukorana, Điran i Arija iz Ugljana, Levanda i KUD Sv. Luka iz Ždrelca i prijatelje iz Tkona.

 

Danom narcisa pokušava se ukazati na to kako je rak dojke najčešći tumor kod žena te koliko je važno odlaziti na redovite preglede jer rano otkrivanje spašava život!
Narcise svojim buđenjem i cvjetanjem u proljeće simbolizira novi život i nadu u ozdravljenje oboljelih od raka, a njegovi mnogostruki oblici (oko 10 000 sorti) i gotovo toliko naziva cvjetova mogu se poistovjetiti s isto toliko oblika nade oboljelih. Cvijet narcis u konačnici predstavlja nadu za budućnost bez raka, pišu Naši školji.
Donacije prikupljene u ovoj javno-zdravstvenoj akciji koristit će se za različite aktivnosti hrvatskih udruga vezanih uz jačanje svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka te psihosocijalni oporavak oboljelih.
Donirati se može i uplatom na račun: IBAN: HR3824070001100443902

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...