Mario Bokara pravi je američki kečer rodom iz Privlake

Poseban je to osjećaj, kad ogrnut hrvatskom zastavom koračam prema ringu, a u pozadini svira Thompson. To me pokreće, taj adrenalin i strast za ovime čime se bavim, priča za 24sata Mario Bokara (37), američki kečer hrvatskih korijena.

A bavi se profesionalnim hrvanjem ili, kako to zovu Americanci, ‘professional wrestling’, uprizorenom borbom kojoj je cilj samo jedno, zabaviti ljude. No da bi to napravio trenira jednako žestoko kao i MMA borci.

Dok Thompson svira, on udara

Mariju Bokari, kao i ostalima u njegovoj branši, kruna karijere bila bi nastup u WWE i WrestleMania.

No ide ide korak po korak.

– Nije me strah raditi, nije me strah preznojiti se i gurati sebe dalje nego što se moj protivnik voljan gurati, Mario Bokara se ne boji, Mario Bokara je neustrašiv – priča američki profesionalni hrvač dok u pozadini promotivnog videa svira Thompsonova pjesma “Dolazak Hrvata”, a na zidu stoji hrvatska zastava.

Hrvatska je prekrasna, htio bih se vratiti

Idoli su mu Hulk Hogan, Bret Hart, Trople H, ali najveći, onaj zbog kojeg je odlučio postati hrvač, bio je legendarni Shawn Michaels.

– Još kao klinac znao sam da ću se ovime baviti. Samo sam to htio i o tome sanjao. S mečevima sam počeo kao dijete u amaterskim predstavama. U profesionalce sam prešao s 19 godina – dodaje Mario, čiji je otac iz Privlake kraj Zadra.

Dolazak u domovinu kao prekretnica

– Došao je u SAD i oženio se mojom majkom. Strine, stričevi i rođaci svi još žive u Hrvatskoj – priča Mario, koji je prije pet godina posjetio Hrvatsku.

Bio mu je to drugi posjet Hrvatskoj. Prvoga se ne sjeća jer je bio premali. I ovaj mu je promijenio život. Došao je u teškom stanju, ozlijeđen, gotovo na prekretnici karijere.

– Odlučio sam doći i malo po malo počeo sam učiti jezik. U to vrijeme imao sam tešku ozljedu vrata, počeo sam gubiti osjet u rukama. No odlučio sam da ću uspjeti i uspio sam. Htio bih se opet vratiti. Uživam u Hrvatskoj. Jedva čekam da se vratim i vidim svoju obitelj – dodaje Mario, koji je u dvorani gdje trenira izvijestio hrvatske zastave.

Više o Mariju pročitajte na 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...