McDonald’s je najavio malu promjenu; Počet će u nekim burgerima koristiti svježe meso

McDonald’s se, izgleda, sprema na jednu dosta bitnu promjenu kod pripreme hamburgera. Lanac brze hrane jučer je objavio da će se njihov Quartet Pounder hamburger (koji se u Europi često prodaje pod drugačijim imenom; uglavnom Royal Cheese) do sredine sljedeće godine u SAD-u početi pripremati sa svježom umjesto sa smrznutom govedinom.

McDonald’s je tijekom prošle godine testirao prodaju hamburgera spravljenih od svježeg mesa bez aditiva koji se pripremaju po narudžbi u 402 restorana u Teksasu i Oklahomi. No, iz nekih McDonald’sovih franšiza nisu baš oduševljeni idejom. Istraživanje Nomure iz 2016. pokazalo je da u više McDoland’sovih frašiza smatraju da bi korištenje svježeg mesa usporilo uslugu i izložilo lanac novim rizicma kontaminacije hrane.

Boje se bakterija i spore usluge

Zabrinuti smo zbog sigurnosti hrane i mogućnosti da brzo poslužimo velik broj mušterija, napisali su iz jedne franšize.

Ako se sve ne izvede savršeno, postoji šansa da se meso pokvari, napisali su iz druge. Iz dijela franšiza boje se da bi se mogli dogoditi slučajevi pojavljivanja E. Coli bakterije, kao što se, primjerice, dogodilo u nizu restorana lanca meksičke hrane Chipotle 2015. godine.

Prodaja Chipotlea u to je vrijeme pala za 30 posto, a reputacija lanca i dalje je bitno oštećena. Iz zabrinutih franšiza kažu da bi korištenje svježeg mesa bitno pomijenilo način na koji restoran posluje. U posljednje dvije godine McDonald’s najavljuje bitne novosti u svojoj ponudi. Još 2015. najavili su da će do 2025. godine koristiti samo jaja kokoši koje nisu uzgajane u kavezima i da će prestati koristiti piletinu tretiranu antibioticima, prenio je Telegram.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...