Mladi zadarski umjetnici među 100 izabranih na natječaju “Radost slikanja uz glazbu”

Najmlađi polaznici Glazbene udruge “Čarobna notica” sudjelovali su na natječaju Hrvatske glazbene mladeži “Radost slikanja uz glazbu”.
Zadatak je bio glazbena impresija odslušanog glazbenog djela Johana Williamsa iz filmskog serijala “Ratovi zvijezda” Georga Lucasa.

Od ukupno 1070 prispjelih radova iz svih hrvatskih županija, od toga 19 dječjih vrtića, 76 osnovnih škola, 4 srednje te 4 srednje umjetničke škole, mali zadarski umjetnici su među 100 izabranih.

Ocjenjivački sud koji je činio Biserka Rauter Plančić,predsjednica, povijesničarka umjetnosti, Katarina Krpan, prof. glasovira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Dimitrije Popović, akademski slikar te Jelena Korenčić, akademska graf. dizajnerica izabrao je njihov rad koji će biti izložen na izložbi u sklopu “Tjedna glazbe za mlade” od 5. – 15. travnja 2017. u predvorju velike dvorane Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Potaknuti ovim natječajem svi polaznici pripremaju se za nadolazeći proljetni koncert.

Tema koncerta biti će filmska glazba.Polaznici će izvoditi skladbe iz popularnih filmova,animiranih filmova i serija.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...