Morska trava; Paketi marihuane albanske mafije plutaju Jadranom, ako ih vidite javite policiji

Oko stotinu kilograma marihuane doplutalo je tijekom nedjelje i ponedjeljka u more murterskog akvatorija, potvrdili su za ŠibenikIN u Policijskoj upravi šibensko kninskoj.

Na dio te marihuane naletjela je šibenska pomorska policija, a drugi dio prijavili su građani.

– Pronađenu biljnu materiju za koju smo preliminarno utvrdili da je riječ o marihuani poslat ćemo u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu i o nalazu smo izvijestili Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku – rekli su nam u šibenskoj policiji.

Kako neslužbeno doznajemo, u pakete s marihuanom ušlo je more pa je pitanje kolika je prava težina pronađene trave koja se nekidan pojavila i u dubrovačkom akvatoriju gdje je policija izvijestila o pronalasku 267 kilograma te biljke.

Inače, ovo nije prvi put da su paketi s travom doplutali do šibenskih otoka. Još 2013. godine na Žirju i Kapriju pronađene su izgubljene pošiljke marihuane. Prvo je na Kapriju početkom prosinca pronađeno oko 60 kilograma te zabranjene biljke, kvalitetno zapakirane da ne propušta more, da bi samo desetak dana poslije paket s oko 40 kilograma doplivao i do Žirja.

Sporni paketi bili su, prema svemu sudeći, vlasništvo albanske mafije koja gliserima prebacuje velike količine trave u talijanske luke, a godišnje na dilanju oko 900 tona marihuane zarade i do pet milijardi eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...