Nakon bojazni zbog remonta, MORH: “Za hitnu pomoć tijekom sezone imamo dovoljno helikoptera”

Ministarstvo obrane (MORH) odbacilo je u petak bojazni da će zbog remonta vojnih helikoptera biti ugroženo funkcioniranje hitnog zračnog medicinskog prijevoza na obali tijekom sezone, te poručuju da za hitnu pomoć imaju dovoljno helikoptera.

“Sve zadaće Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, uključujući i zadaće hitnog zračnog medicinskog prijevoza, provode se redovno s postojećim resursima”, odgovorili su iz MORH-a na Hinin upit.

Iz Udruga “HELP“ (Helikopterima liječnici pomažu) proteklih su dana upozoravali da je “i ovako nezadovoljavajući medicinski servis helikopterima MORH-a u opasnosti potpuno stati zbog redovnog remonta na helikopterima”.

Iz Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, kao i iz MORH-a, demantiraju bilo kakve bojazni za redovno funkcioniranje helikopterskog medicinskog servisa tijekom turističke sezone.

“Trenutno je na snazi važeći ugovor o suradnji s Ministarstvom obrane prema kojem očekujemo daljnji nastavak suradnje pri zbrinjavanju hitnih medicinskih pacijenata s otoka, a u tijeku je priprema Sporazuma s Ministarstvom unutarnjih poslova za ljetnu sezonu 2017. godine. U slučaju promjene okolnosti, hitna medicinska skrb će, kao i dosad, biti omogućena svim našim građanima i turistima”, poručuju iz Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...