Ne propustite nebeski spektakl “Krila Oluje” i “Frecce Tricolora” – ovako će izgledati letački program

Povodom Dana 93. zrakoplovne baze i 25. obljetnice njezinog osnutka u srijedu 22. ožujka 2017. organiziramo Letački program u Zadru s početkom u 12:15 sati u kojem će sudjelovati 28 vojnih aviona i helikoptera. Posebni gosti programa su jedna od najpoznatija svjetskih akrobatskih grupa „Frecce Tricolori“ iz Italije, a nastupit će i „Krila Oluje“.

Ovo je prvi dolazak jedne inozemne akrobatske grupe u bazu Zemunik, a produkt je međusobne suradnje dvaju nacionalnih akrobatskih grupa, “Krila Oluje” i “Frecce Tricolora” i rezultirat će njihovim zajedničkim letenjem i uvježbavanjem programa nastupa za nadolazeću sezonu 2017.
Tako će u sklopu posjeta, u srijedu 22. ožujka 2017., iznad zadarske rive akrobatska grupa “Frecce Tricolori” izvesti i trenažne letove, a posjetitelji će imati priliku vidjeti jedan od njihovih letova za uvježbavanje programa za sezonu 2017. u trajanju 30 minuta, kroz prikaz uvježbavanja određenih segmenata programa.
Istog dana, u srijedu 22. ožujka 2017., u sklopu obilježavanja Dana 93. zrakoplovne baze i 25. obljetnice osnutka planiran je letački program u kojem će sudjelovati 28 vojnih aviona i helikoptera, a na kojem je predviđen nastup i akrobatska grupa HRZ i PZO-a “Krila Oluje”.
Uoči dolaska talijanske akrobatske grupe, vođa “Krila Oluje” pukovnik Damir Barišić istaknuo je kako je ovo jedan od najatraktivnijih događaja i za HRZ i PZO, ali prije svega za brojne posjetitelje koji će moći uživati u spektakularnim akrobacijama hrvatskih i talijanskih vojnih pilota. “Iznimno mi je zadovoljstvo što po prvi put u Zadru možemo ugostiti jednu od najpoznatijih svjetskih akro grupa, akro grupu talijanskog ratnog zrakoplovstva Frecce Tricolori. Prvi put smo zajedno sudjelovali na aeromitingu ROIAS 2006 godine u Rumunjskoj, što je ujedno bio i prvi međunarodni nastup „Krila Oluje”. “Frecce Tricolori” i “Krila Oluje” zajedno će uvježbavati svoje programe nastupa za sezonu 2017, a piloti obje akro grupe imat će prigodu letjeti sa svojim kolegama tijekom trenažnih letova”, rekao je pukovnik Barišić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...