Netko je mogao upasti: Razbijeno staklo čitavu nedjelju stajalo neograđeno

Ponovno su razbijene dvije zaštitne staklene plohe na Trgu Petra Zoranića. Da situacija bude gora, čitavu nedjelju građani nisu bili propisno upozoreni na opasnost, već su se nesmetano kretali Trgom, možda sasvim nesvjesni mogućeg propadanja. Naime, upozoravajući stupići postavljeni su tek jučer, kad je vikend završio.

Ne čudi uopće što je vikend važniji od sigurnosti građana u jednom od najnesigurnijih gradova prema istraživanju kojeg je proveo časopis “Zaštita”. Da ne bismo ostali samo na riječima, donosimo i fotografiju neograđenog razbijenog stakla uslikanog ove nedjelje.

Otkako je projekt prije četiri godine otvoren, staklo na Trgu Petra Zoranića predstavlja povremenu potencijalnu opasnost za Zadrane i goste.  Podsjetimo, 2013. godine, nakon početnih problema oko sklizavih staklenih ploha i upozorenja na moguće padove prolaznika, svega mjesec dana nakon otvaranja došlo je do prvih tragova devastacije. U jednom od vandalskih pohoda, ukraden je i novac kojeg su turisti za sreću ubacivali pod staklo.

Problem je predstavljala i nakupljena vlaga, a iako su skupocjena stakla nekoliko puta mijenjana zbog oštećenja, projekt se nažalost pretvorio u ruglo. Podsjetimo, kako smo pisali ljetos, na staklima su bile vidljive oku neugodne mrlje od hrđe, prljavštine, mahovine i vlage. Guma koja ih okružuje popustila je na nekoliko mjesta, a na arheološkim lokalitetima gomilalo se smeće.

Zbilja šteta za jednu tako vrijednu atrakciju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...