Cestitka_Uskrs

NK Zadar: “Molimo Sinovčića da prestane blatiti i uopće spominjati klub, vrijeme njegove strahovlade na Stanovima je prošlo!”

NK Zadar uputio je službeno priopćenje povodom izjave gospodina Rena Sinovčića na Izbornoj Skupštini Nogometnog saveza Zadarske županije. Priopćenje u cijelosti donosimo ovdje:

Povodom izjave gospodina Rena Sinovičića na Izbornoj Skupštini Nogometnog saveza Zadarske županije. Izjava g. Sinovčića da je NK Zadar s.d.d. dijete u rukama krivih roditelja najveća je glupost i licemjerje koje je ikada izjavio. Upravo suprotno, NK Zadar je napokon, nakon 15 godina njegove strahovlade, na pravom putu, a dokaz tome su i sve akcije i novi projekti koji se događaju u klubu, a koji se nikada u povijesti nisu radili te pozitivna atmosfera koja se polako vraća na Stanove. Kao i činjenica da su prvi put nakon dugo vremena svi zaposlenici redovno i legalno plaćeni, a svi poslovi sklapaju se na legalan način.

S druge strane, za vrijeme dok je g. Sinovčić vodio glavnu riječ u NK Zadar, Klub je osiromašen u svim mogućim segmentima. Javnost je već upoznata sa svim malverzacijama koje su se u Nogometnom klubu Zadar događale pod njegovim vodstvom, a zbog čega je protiv njega USKOK podigao i optužnicu. Ovim putem želimo navesti sve igrače koji su godinama bili snaga ovoga kluba, a koji su u posljednjih desetak i više godina izravno oštećeni od strane bivše uprave na čelu s g. Sinovčićem. U prvoj skupini su igrači, koji nikada nisu tužili klub samo i isključivo zbog privrženosti i lojalnosti, što je g. Sinovčić znao i koristio. To su redom: Tomislav Rogić, Tomo Gluić, Ivan Anton Vasilj, Zvonimir Jurić, Josip Bilaver, Josip Butić, Jurica Buljat, Jerko Mikulić, Jure Jerbić, Ante Sarić, Igor Banović, Luka Begonja i Želimir Terkeš. U drugoj skupini su igrači koji su tužili klub i dobili spor na arbitraži i to: Diego Santa Cruz, Ante Jurjević, Marin Ljubičić, Antonijo Ježina, Mladen Matković, Mirko Hrgović i Vlatko Šimunac. Svatko tko želi provjeriti ove tvrdnje slobodan je kontaktirati spomenute igrače i upitati ih što misle o g. Sinovčiću.

Osim toga, g. Sinovčiću javno postavljamo sljedeće pitanje: Gdje je završio novac od transfera igrača Danijela Subačića, Marina Tomasova, Ivana Santinija, Stipe Perice, Josipa Ivančića i Dragana Blatnjaka? U Nogometnom klubu Zadar sigurno nije.

Što se tiče plaćanja taksi sucima, Nogometni klub Zadar nikada nije osporavao plaćanje istih, već želi ukazati na činjenicu da, dok je g. Sinovčić vodio NK Zadar, nikada se ništa nije trebalo plaćati. Sada, kada g. Sinovčić više nema nikakvog pristupa Klubu, traži raznorazne načine kako bi mu naštetio i uvodi plaćanje taksi. Pitamo se samo: Zašto tek sada?

Nadalje, g. Reno Sinovčić izjavio je da se na Izbornoj Skupštini NSZŽ rukovao s protukandidatom. Koliko nam je poznato, drugog kandidata nije bilo niti ga je moglo biti, jer je g. Sinovčić proračunato sakupio 26 glasova potpore, kako se nitko drugi ne bi mogao kandidirati. Tim glasovima sigurno će se još baviti nadležne institucije. Činjenica je da na prvoj Skupštini 3. ožujka 2017. godine nije bilo kvoruma, dok se na drugoj Skupštini kvorum preko noći skupio, što upućuje na pritiske nad pojedinim članovima Nogometnog saveza Zadarske županije, kao i na manipulacije i lažna obećanja istima. Žao nam je što oni nisu imali snage oduprijeti se tim pritiscima te su u javnost ponovno poslali negativnu sliku zadarskog nogometa.

Želimo još jednom naglasiti da je većinski dioničar NK Zadar s.d.d. Grad Zadar sa 41,03% dionica, a dionice koje g. Reno Sinovčić „posjeduje“, odnosno ne posjeduje, jer je do njih došao na protuzakonit način, ne daju mu nikakvo pravo na odlučivanje i obnašanje bilo kakve funkcije u NK Zadar s.d.d.

Na kraju, molimo gospodina Rena Sinovčića da prestane blatiti i uopće spominjati Nogometni klub Zadar u bilo kojem kontekstu, jer je vrijeme njegove strahovlade na Stanovima prošlo. Nogometni klub Zadar nikome neće dozvoliti manipulacije i okorištavanje klubom, a pogotovo ne onima koji su ga doveli na dno.

S poštovanjem,

Svetko Ćustić
Predsjednik Uprave Nogometnog kluba Zadar s.d.d.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...