Dizanje na nivo pet zvjezdica

Novi vlasnik Zrća otkrio što namjerava napraviti od svjetski popularne plaže!

Arhiva, ilustracija

Vlasnik tvrtke Cocomo d.o.o. Josip Šonje dao je intervju portalu Direktno.hr povodom očekivane odluke o dodjeli koncesije koncernu Cocomo u idućih 20 godina za plažu Zrće u Novalji na otoku Pagu. Kakva je njegova vizija Zrća, slaže li se s vlasnicima klubova i boji li se tužbe gradonačelnika Dabe, pročitajte u tekstu.

Stručno povjerenstvo za koncesije na pomorskom dobru Ličko-senjske županije ocijenilo je da je ponuda konzorcija Cocomo za zakup plaže Zrće najbolja od četiti ponuđene. Radi se o konzorciju šest tvrtki, među kojima je i tvrtka Josipa Klemma, Klemm Sigurnost, a tvrtka Cocomo d.o.o. vlasnika Josipa Šonjea nositelj je ponude. Ličko-senjski župan Milan Kolić također je podržao njihovu ponudu.

Odluku, kojom se očekuje potvrda o dodjeli koncesije nad plažom Zrće, donijet će Županijska skupština na sjednici 14. ožujka te smo tim povodom kontaktirali vlasnika tvrtke nositelja ponude.

Treba napomenuti i da je gradonačelnik Novalje Ante Dabo najavio upravnu tužbu kada se donese rješenje o dodjeli koncesije za Zrće jer, tvrdi, nije donesen urbanistički plan uređenja plaže. Grad je već pokrenuo nadzor zakonitosti raspisivanja natječaja za koncesiju za Zrće i traži od Ministarstva uprave da sukladno Zakonu o lokalnoj samoupravi obavi nadzor nad zakonitošću raspisivanja natječaja, utvrdi nezakonitost te poništi natječaj.

Kakav je Vaš plan za plažu Zrće?

Razvitak Zrća na razini pet zvjezdica, dižemo ga na jedan viši nivo po pitanju ponude, po pitanju kvalitete i infrastrukture. U tom smislu dižemo ga maksimalno koliko možemo.

Nećete otvarati nove klubove?

Klubovi nisu u planu, postoje već četiri kluba koji su strašno veliki, koji primaju sami po sebi puno ljudi. Za njih nema posla, kamoli da ja otvaram peti klub! Želio bih dati popratni sadržaj mladim ljudima koji dolaze tamo, tim klubovima, da na toj plaži imaju svakakve zanimacije. Htio bih da se to digne na jači nivo po pitanju uređenja interijera, da se na Zrću može uživati s obitelji, kao i da mladi mogu tu uživati. Moja namjera je da se plaža razvije u jedan multinacionalni brending u smislu visoke klase turista.

Poznato je da je Novalja, odnosno Zrće, party destinacija. Dolaze li tamo uopće obitelji?

Do sada nisu dolazile upravo zbog toga. Turoperatori, party agencije dogovaraju taj tip turizma. Ja bih htio napraviti ovdje granu obiteljskog turizma, da obitelj može doći u restoran i uživati. Planiram napraviti aquacentar da se može doći i s djecom. Bazirao bih se na ponudu tijekom dana, a ne noći. Za noć tu su postojeći klubovi, a ja bih digao ponudu po danu. To znači da neće više biti boca po plažama ili nošenja pijanih ljudi, to bi se sve reguliralo na jednom ozbiljnom nivou.

Imate li u planu širenje na druga tržišta, npr. Daleki istok ili SAD?

Ne, zasada. Ako ova struktura prođe, to bi bilo to. Ja sam domaći čovjek, iz Novalje. Ako to uspijemo napraviti, ostvariti ovu viziju mjesta, dići na viši nivo, taman bismo pratili predviđene planove, a to su u iduće tri do četiri godine, izgradnja hotela s četiri ili pet zvjezdica. Taman bismo to napravili tako da jedno drugo prati. Dođe li sutra marina, luka, jedno s drugim će se pratiti. Ne mogu napraviti na Zrću projekt s pet zvjezdica ako Novalja nema sadržaj da to prati.

Uklapaju li se postojeći sadržaji klubova na Zrću s Vašom vizijom i u kakvom ste odnosu s vlasnicima klubova?

U dobrim, mislim da će se uklopiti jer njima je u interesu da ne daju besplatne koktele maturantima, već da, kada se to digne na jedan viši nivo, da dođe klijentela dubljeg džepa i više novaca potroši.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi: