Obrtnička komora Zadarske županije održala redovnu izvještajnu Skupštinu

Obrtnička komora Zadarske županije dana 24.03. 2017. sa početkom u 17.00 sati održala je svoju redovnu izvještajnu Skupštinu. Skupštini je nazočila većina njezinih članova zajedno sa članovima Upravnog odbora i Nadzornog odbora. Sjednicu je vodio predsjednik Komore Stjepan Knežević.

Prema usvojenom dnevnom redu sjednice Skupštine, razmatrani su prijedlozi Izvješća o radu Komore za 2016. te Godišnje financijsko izvješće sa bilješkama za 2016.

Izvješće o radu Komore za 2016. po prijedlogu Upravnog odbora Komore usvojen je jednoglasno. Izvješće sadražva opširan prikaz svih aktivnosti upravnih tijela Komore, radnih tijela odnosno cehova Komore, Komorskog ureda i Suda časti. U raspravi u  kojoj su najvećim dijelom, sudjelovali članovi Skupštine: Emilijo Bajlo, Slavica Eškinja, Mladen Malta, Davor Hofman, Goran Ugrinić, Tomislav Glavić i predsjedavajući protekla je sa krtičkim osvrtom na one članove cehova koji svojom nedolaskom na sjednice umanjuju mogućnost kvalitetnijeg  rada u detektiranju problema i zahtjeva struke. Iako Komorski ured redovito obavještava svoje članove putem e-maila o aktualnostima po pojedim djelatnostima, većina članstva ih zanemaruje ili ih ne uspjeva isčitati. Stoga se inzistira da članovi- obrtnici dolaze na sjednice, skupove i sl. da bar na taj način dobiju točnu i kvalitetnu informaciju odnosno savjet. Uspkos svemu, obrtntici – članovi Komore, svojim djelovanjem kroz radne skupine – cehove, postižu zavidne uspjehe u izmjenama i dopunama zakonskih regulativa  radi poboljšanja uvjeta poslovanja.

Godišnje financijsko izvješće Komore za 2016. godinu po  pozitivnom zaključku Nadzornog odbora i prijedlogu Upravnog odbora usvojeno je sa jednim glasom suzdržanim. Uz pojašnjenje knjigovođe i savjenika Ognjena Blaslova u  raspravi o pojedinim stavkama Godišnjeg izvješća  sudjelovali su Mladen Malta, Vesna Parić, Slavica Eškinja, Andreja Bukša i predsjednik Komore.. Usprkos drastično smanjenim prihodima od komorskog doprinosa, zbog odluke resornog ministarstva i Skupštine HOK-e, a također i beneficijama za novootvorene obrte, ova Komora je iznjedrila minimalan manjak u proračunu. Ove rezove u prihodima najviše su se odrazili na nemogućnost financiranja određenih aktivnosti obrtnika – članova upravnih i  radnih tijela Komore.

Na kraju sjednice članovi Skupštine raspravljali  su o pojedinim problematikama i rješenjima te u dobrom raspoloženju zaključili ovu sjednicu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...