Odluka ministarstva obrazovanja; Škola od 4. rujna do 15. lipnja

Sve do 7. travnja roditelji učenika osnovnih i srednjih škola mogu dostaviti svoje primjedbe i prijedloge na Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora za školsku godinu 2017./2018. Trenutačno predloženom Odlukom 4. rujna 2017. godine određen je kao prvi dan nove školske godine, koja bi za sve učenike osnovnih i srednjih škola, osim maturanata, trebala trajati do 15. lipnja 2018. godine. Škola bi za maturante trebala završiti 22. svibnja 2018. godine.

Prema novom prijedlogu, prvo polugodište nove školske godine završilo bi 22. prosinca, a dani božićnih blagdana ne bi “ulazili” u praznike. Početak drugog polugodišta predviđen je za 15. siječnja. Tako bi se, barem prema predloženom, trebao izbjeći problem koji je brojne roditelje za zimskih praznika zatekao ove školske godine, kada je drugo polugodište počelo usred tjedna, piše Večernji.hr.

– Zimski odmor učenika počinje 27. prosinca 2017. godine, a završava 12. siječnja 2018. godine. Županija s ostalim osnivačima školskih ustanova na svojem području može i za osnovne i za srednje škole drukčije planirati početak nastave u prvom polugodištu i trajanje zadnjega tjedna zimskoga odmora, o čemu odlučuje Ministarstvo na prijedlog Ureda. Takav zahtjev može se podnijeti najkasnije do 1. lipnja 2017. godine, a Ured je dužan prijedlog za školske ustanove u županiji, odnosno Gradu Zagrebu, dostaviti Ministarstvu najkasnije do 8. lipnja 2017. godine – istaknuto je u Odluci objavljenoj na stranicama Ministarstva obrazovanja.

Proljetni odmor učenika počinje 29. ožujka 2018. godine, a na nastavu bi se učenici trebali vratiti 9. travnja. Ljetni praznici službeno počinju 18. lipnja, osim za učenike koji polažu predmetni, razredni, dopunski ili neki drugi ispit.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...