Održana 6. sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije

U utorak. 28. ožujka 2017. godine u Maloj vijećnici Doma Zadarske županije održana je 6. sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije
Na sjednici se razgovaralo o stanju sigurnosti na području PU zadarske u 2016. godini i preventivnim aktivnostima, preventivnom projektu „Sigurno ponašanje djece na internetu“ , Preventivnim aktivnostima u prometu u 2017. godini, te Preventivnom projektu „Sigurnost u turizmu Zadarske županije 2017. godine“ .
Na sjednici je načelnik PU zadarske Neven Paškalin prikazao statističke podatke o stanju sigurnosti na području Zadarske županije tijekom 2016. godine, kao i preventivne aktivnosti koje se planiraju provoditi u narednom razdoblju. Pomoćnica pročelnika UO za društvene djelatnosti Renata Vuksan i Sandra Poljak Jurinčić, obrazložile su preventivne aktivnosti obuhvaćene projektom „Sigurno ponašanje djece na internetu“. Iznesene su aktivnosti provedene po komponentama Projekta kao i dio obrađenih rezultata dobivenih anketiranjem učenika osnovnih škola koje sudjeluju u Projektu. Božidar Budiša obrazložio je preventivne aktivnosti u prometu koje će se u suradnji sa Hrvatskim autoklubom Zadar, a uz podršku Odbora za promet osnovanog pri Vijeću za prevenciju.
Pročelnik UOa za more i turizam Krešimir Laštro upoznao je nazočne sa aktivnostima iz preventivnog projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“ koje aktivnosti se planiraju provoditi tijekom 2017. godine. Ivana Marić je predstavila rezultate istraživanja provedenog u okviru ovog projekta. Konačni rezultati su pokazali da su tijekom provođenja projektnih aktivnosti ostvareni učinci u smislu promjene stavova ciljanih skupina. Također je najavila novo istraživanje na temu sigurnosti.
Župan Stipe Zrilić i načelnik PU zadarske Neven Paškalin izrazili su zadovoljstvo što je svake godine sve više preventivnih projekata koji se provode uz podršku Vijeća za prevenciju, te da je od osnivanja Vijeća zajedničkom suradnjom podignuta kvaliteta provođenja ovih projekta. Ostvareni su i određeni učinci što svakako predstavlja poticaj za daljnjom suradnjom.

Izvor: Zadarska županija

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...