Općina Preko: Brižić i Novoselić aduti vladajuće koalicije za novi mandat

Jure Brižić, aktualni predsjednik općinskog odbora HDZ-a Općine Preko kandidat je za načelnika, a dosadašnji načelnik Karlo Novoselić koji tu funkciju obnaša od srpnja 2015. godine nakon odlaska Ante Jerolimova, bit će kandidat za zamjenika načelnika Općine Preko u ime vladajuće koalicije koju čine HDZ i njegovi koalicijski partneri na čelu s Nezavisnom listom mjesta Ugljan.

Tu je odluku jednoglasno potvrdio Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice.

–          Izuzetna mi je čast što je OO HDZ-a odabrao mene kao kandidata za načelnika Općine Preko. S optimizmom ulazimo u ovu izbornu utrku, jer imamo jedan kvalitetan, dokazano sposoban tim i vjerujem da ćemo, uz dobru suradnju sa Zadarskom županijom i ministarstvima u Vladi RH, učiniti našu općinu poželjnim mjestom za život 365 dana u godini, istaknuo je Brižić koji otkriva kako je sa suradnicima napravio jedan opsežan i iznimno kvalitetan izborni program…

–          U njemu smo posebnu pozornost posvetili mladim obiteljima jer ćemo znatno povećati naknade za novorođenčad i subvencioniranje školskih udžbenika, a neki od ključnih projekata koje smo zacrtali bit će uvođenje školske nastave u jednoj smjeni i jaslica u vrtiću. Pripremili smo dosta strateških projekata koje namjeravamo financirati putem EU fondova, od nastavka izgradnje kanalizacijske mreže za sva mjesta u općini pa sve do strateškog turističkog projekta – obnove i valorizacije tvrđave sv. Mihovila. Jedan od prvih poteza u novom mandatu bit će uređenje nogometnog igrališta u Sutomišćici u jedan moderan sportski kompleks, jer u nogometnom klubu Sv. Mihovil trenira više od 120 djece kojima moramo osigurati optimalne uvjete za rad, dodao je Brižić.

Karlo Novoselić ističe da je iznimno zadovoljan dosadašnjom suradnjom sa HDZ-om te da Nezavisna lista mjesta Ugljan vjeruje u dodatan napredak općine u narednom razdoblju…

–          Nastavljamo i dalje s provjereno kvalitetnom ekipom, jer zajedno smo jači. Zahvaljujem HDZ-u koji je dvije godine čvrsto stajao uz mene kao načelnika, te smo u tom razdoblju uspjeli napraviti velik broj projekata što ne bismo uspjeli bez zajedništva. Sama činjenica da smo u 2016. godini iz EU fondova i nacionalnih sredstava povukli oko 8 milijuna kuna po čemu smo bili najuspješnija općina u županiji i šire, pokazuje da smo na dobrom putu. Započeli smo i dosta novih projekata, te nam trebaju još četiri godine da ih dovršimo. Podignuli smo i transparentnost rada općine, te sam uvjeren da su naši mještani to prepoznali, poručio je Novoselić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...