Oprezno: 6 vrsta bolova zbog kojih odmah morate kod doktora

Bol koja je znak zdravstvenog problema opasnog po život počinje naglo i izrazito je jaka. Provjerite koju vrstu bolova nikada ne smijete ignorirati, piše Zadovoljna.hr.

1. Iznenadna i jaka glavobolja. Ako ne patite od migrena i rijetko se susrećete s glavoboljom, nagla i nepodnošljiva bol u glavi mogla bi biti posljedica pucanja krvne žile u mozgu i zato se odmah potražite liječničku pomoć kako biste uklonili sumnju na opasan zdravstveni problem.

2. Bol u prsima koja se širi. Ako se nagli osjećaj boli širi prema vašim ramenima, lijevoj ruci ili čeljusti, to može biti jedan od znakova srčanog udara.

3. Bol koja počinje u donjem dijelu leđa i prelazi u noge. Kada je popraćena osjećajem slabosti ili oduzetosti u nogama i gubitkom kontrole nad mokrenjem onda upućuje na takozvani sindrom konjskog repa, ozbiljno uklještenje živaca na dnu leđne moždine.

4. Konstantno ‘bockanje’ u stopalima. Ovi trnci uz koje dolazi i osjećaj utrnulosti spadaju u skupinu tihih znakova dijabetesa. Zapravo se radi o oštećenju živaca nastalom zbog visoke razine šećera u krvi.

5. Bol u trbušnoj šupljini koja počinje u predjelu pupka. Nakon toga širi se prema donjem desnom dijelu trbušne šupljine i znak je upale slijepog crijeva koja se mora riješiti hitnim operativnim zahvatom.

Obično je popraćena temperaturom i povraćanjem, ali čak i ako te simptome nemate i samo osjećate bol, odmah se obratite doktoru.

6. Grčevita bol u nogama. Niste se ozlijedili, ali osjećate jaku bol u nogama, pogotovo u bedru ili potkoljenicama uz koju se pojavljuje crvenilo, otekline i bolna mjesta topla su na dodir? Postoji mogućnost da imate duboku vensku trombozu i oštećena vam je venska cirkulacija.

Ne masirajte i ne dirajte bolna područja i uputite se kod doktora koji će vas poslati na potrebne pretrage. Osim venske tromboze, proširene vene također su veliki problem koji muči svaku drugu ženu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...