Optimistične prognoze; Ministar Cappelli najavio rast turizma unutar 10 posto

Ministar turizma Gari Cappelli na svjetskoj turističkoj burzi ITB u Berlinu najavio je mogućnost ovogodišnjeg rasta hrvatskog turizma unutar 10 posto u odnosu na 2016. godinu.

Cappelli te prognoze temelji na izvrsnim najavama, bukingu i prodaji s gotovo svih tržišta. Nastup Hrvatske na ITB-u ocijenio je uspješnim, što potvrđuju velike gužve na štandu gdje osim predstavnika Hrvatske turističke zajednice (HTZ) poslovne razgovore s partnerima iz svijeta vodi 20-ak turističkih tvrtki i zajednica-suizlagača.

ITB potvrđuje ono što se čulo dva tjedna prije u Münchenu i drugim europskim sajmovima – Hrvatska je ove godine hit Mediterana i to ne samo za ljeto nego i za pred i posezonu, a otvaraju se i neka nova, pogotovo azijska i tržišta Bliskog istoka početkom lipnja kada kreću letovi prijevoznika Emirates na cjelogodišnjoj liniji Zagreb-Dubai, istaknuo je Cappelli.

Dobre najave ministru su dali i predstavnici avio-prijevoznika Eurowings, koji planira uvesti cjelogodišnje letove Osijek-Stuttgart uz već postojeće brojne druge linije prema Hrvatskoj na kojima ove godine povećava broj sjedala za više od 40 posto u odnosu na 2016.

To je na tragu našeg plana i prilog uključenja turizma u program mjera Vlade za Slavoniju i Baranju, te ćemo te letove i podržati financijski unutar proračuna kojeg smo ove godine predvidjeli za kontinent, poručio je Cappelli.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...