NEKA SE I OSTVARI!

Optimistične prognoze; Ministar Cappelli najavio rast turizma unutar 10 posto

Marko Dimić/ZARAPIX
Tamni način

Ministar turizma Gari Cappelli na svjetskoj turističkoj burzi ITB u Berlinu najavio je mogućnost ovogodišnjeg rasta hrvatskog turizma unutar 10 posto u odnosu na 2016. godinu.

Cappelli te prognoze temelji na izvrsnim najavama, bukingu i prodaji s gotovo svih tržišta. Nastup Hrvatske na ITB-u ocijenio je uspješnim, što potvrđuju velike gužve na štandu gdje osim predstavnika Hrvatske turističke zajednice (HTZ) poslovne razgovore s partnerima iz svijeta vodi 20-ak turističkih tvrtki i zajednica-suizlagača.

ITB potvrđuje ono što se čulo dva tjedna prije u Münchenu i drugim europskim sajmovima – Hrvatska je ove godine hit Mediterana i to ne samo za ljeto nego i za pred i posezonu, a otvaraju se i neka nova, pogotovo azijska i tržišta Bliskog istoka početkom lipnja kada kreću letovi prijevoznika Emirates na cjelogodišnjoj liniji Zagreb-Dubai, istaknuo je Cappelli.

Dobre najave ministru su dali i predstavnici avio-prijevoznika Eurowings, koji planira uvesti cjelogodišnje letove Osijek-Stuttgart uz već postojeće brojne druge linije prema Hrvatskoj na kojima ove godine povećava broj sjedala za više od 40 posto u odnosu na 2016.

To je na tragu našeg plana i prilog uključenja turizma u program mjera Vlade za Slavoniju i Baranju, te ćemo te letove i podržati financijski unutar proračuna kojeg smo ove godine predvidjeli za kontinent, poručio je Cappelli.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar