Ovi jednostavni recepti garantiraju vam životu sreću

Sreća se najčešće povezuje s novcem, iako te dvije stvari nemaju baš puno veze, ma koliko vi tako mislili – svakodnevne financijske brige u kombinaciji sa stresom na poslu i obiteljski problemi daju nam privid da bi sve bilo lakše kad bismo imali više novaca.

No, je li to baš tako? Ako pitate stručnjake, od znanstvenika do pravih i samozvanih gurua, svi će vam reći da – nije. Naime, osjećaj sreće nije stalan, prolazan je i kratkotrajan, ali postoje načini kako ga oživjeti i nasmiješiti se.

Podsjetite se da ste dobri baš ovakvi kakvi jeste, budite zadovoljni sobom i povećajte svoje samopouzdanje. Nazovite svoju majku – jer su znanstvenici pokazali da majčin glas smanjuje razinu stresa, piše Independent.

Provedite vrijeme u maženju sa svojim kućnim ljubimcem i na taj način poboljšajte svoje raspoloženje istog trenutka. Svake večeri prije spavanja pomislite na tri stvari u svom životu na kojima ste zahvalni i nasmiješite se.

Meditirajte. Slušajte omiljenu glazbu, ali i glazbu koja vas rastužuje jer su istraživanja pokazala kako upravo ona jača pozitivne osjećaje.

Uzvraćajte primljenu dobrotu jer ćete se zbog toga osjećati puno bolje. Družite se s ljudima koji su sretni i nasmiješeni jer će vas zaraziti svojom energijom. Pogledajte smiješan video i nasmijte se do suza. Isplanirajte putovanje ili kratki odmor, provedite vrijeme na svježem zraku i suncu.

Vježbajte jer ne samo da je tjelovježba dobra za vaše tijelo, već je dobra i za vaš duh. Potrošite novac na životno iskustvo, na nešto čega ćete se dugo sjećati i s guštom prepričavati.

Stavite pred sebe neki izazov, bilo da je riječ o sudjelovanju na maratonu ili nečemu manje zahtjevnom što će vam donijeti osjećaj zadovoljstva.

Izađite van, prošetajte. Upoznajte nove ljude, sprijateljite se. Popijte čašu mlijeka jer sadrži triptofan koji pozitivnoutječe na naš mozak.

Ispružite se u toploj kupki. Naspavajte se. Ne opterećujte se godinama i starenjem.

Ima još toliko dobrih načina kako si pomoći da budemo sretniji u životu i sa životom. Činite ono što vas čini sretnim, makar to bile i najmanje sitnice, piše Metro portal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...