Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar  vas poziva na literarni natječaj Legende i mitovi Zadarske županije

Povodom Dana Zadarske županije 2017. pozivaju se svi učenici u osnovnim i srednjim školama da se pridruže u istraživanju legendi i mitova naše županije.

– Pozivamo Vas da istražite priče koje se vežu uz povijesni dio Vašeg mjesta/grada/kvarta, može i Vaše obitelji. Istražite priče koje ne moraju biti istinite ali su zanimljive i prenose se iz generacije u generaciju. Uz pomoć starijih ukućana, prijatelja, rodbine, slušajući njihove priče koje su im pričali u djetinjstvu, ispričajte ih i nama. Zavirite u bogatu povijest naše predivne županije i podijelite s nama sve njezine „tajne“ priče. Istražite i dostupnu literaturu, a uz stručno vodstvo Vaših učitelja/profesora mentora, napišite priču vezanu uz narodne običaje i vjerovanja.
Zavirite u priče o svom mjestu i podijelite ih s nama kako bismo se svi prisjetili, možda tek i upoznali s brojnim legendama i mitovima Zadarske županije.

Natječaj traje do 15. travnja, 2017. godine, a primijenjen je učenicima u osnovnim i srednjim školama Zadarske županije. Cilj natječaja je upoznavanje s mitskim pričama i legendama vezanim uz život u Zadarskoj županiji, poticanje kreativnog i stvaralačkog izražavanja, poticanje istraživačkog duha i samostalnog korištenja literature, poticanje komunikacije, razlikovanje legendi i mita od stvarnih povijesnih činjenica, kažu iz Narodnog muzeja.

Propozicije natječaja:

Literarni rad mora biti tematski vezan uz legende i/ili mitove mjesta stanovanja učenika
Dopuštene su sve vrste literarnog rada (pjesma, sastav i dr)
Literarni rad mora biti napisan na najmanje jednoj kartici teksta, a najviše na tri kartice teksta
Svi pristigli radovi će biti izloženi u edukativnoj dvorani u Kneževoj palači, od 20. travnja do 1. svibnja, 2017. godine.
Od pristiglih radova, prethodno formiran stručni žiri će odabrati najbolji rad koji će biti prigodno nagrađen.
Literarni rad može biti napisan grupno i individualno
Jedna osoba može poslati najviše jedan literarni rad, jedna grupa (od najmanje deset učenika/ca) može poslati najviše dva literarna rada
Literarni radovi se šalju na adresu: Narodni muzej Zadar, Poljana pape Aleksandra III bb, 23 000 Zadar s naznakom „Za natječaj ‘Legende i mitovi Zadarske županije’“ ili na e-mail adresu: [email protected]

Natječaj započinje u ponedjeljak, 6. ožujka, 2017. godine i traje do subote, 15. travnja, 2017.
U natječaj ulaze svi radovi pristigli do zaključno 15. travnja, 2017. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...