Petra Žitko proziva aktualnu vlast u Sukošanu: “Obećajete projekte teške 10 milijuna kuna iz EU fondova koji nisu niti odobreni!”

Petra Žitko iz Akcije mladih Općine Sukošan poslala je otvoreno pismo u kojem proziva aktualnu općinsku vlast.

Prenosimo ga u cijelosti:

Kampanja za lokalne izbore je počela. Vidi se to po apsurdnim obećanjima kojima načelnik i donačelnik Općine Sukošan svakodnevno “plijene” medijsku pažnju.

Čine to iako nisu bili sposobni izvući niti lipe iz EU-fondova iz mjere 7 programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. Imali su priliku aplicirati za ulaganje u obnovljive izvore energije, za ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta, kao i ulaganje za izgradnju vrtića, škola, igrališta… Sada, dva mjeseca pred izbore, obećaju da će u infrastrukuru za mlade uložiti vrtoglavih 10 milijuna kuna, koje će dobiti putem EU fondova, a nemaju ni potvrdu glavnog projekta. I vidi čuda, već se hvale da su sredili infrastrukturu u cjelosti, a istina je da zapravo nisu ni aplicirali za istu. Donačelniče, tko Vama garantira da će Vam EU odobriti projekt? Znači li to da ćete podići još kredita na grbači žitelja općine Sukošan ili će novi stanovnici živjeti u mraku i bez vode?

Izgradili ste pristupne puteve i riješili infrastrukturu ali elitama s vilama i bazenima ste jer od njih i živite!
Hvalite se kako će još jedan natječaj za prodaju terena za mlade biti iza lokalnih izbora, točnije na jesen. Znači li to još 44 mlade obitelji čije će stambeno zbrinjavanje biti upitno???

Zanimljivo je i kako je predsjednik Općinskog vijeća, 2005. godine raspisao natječaj o prodaji zemljišta. Za to isto zemljište je on sam bio ponuditelj, ali i donačelnik i nekolicina njihovih bliskih suradnika. Naravno, i dobili su zemlju, što nije ništa drugo nego zlouporaba položaja i pogodovanje. Svoju su javnu dužnost iskoristili za osobni probitak te prekršili načelo jednakosti u odnosu prema drugim ponuditeljima. Da stvar bude još “bolja”, visokopozicionirani policijski dužnosnici su kupovali općinsku zemlju ili im je bila neposrednom pogodbom dodijeljena. Umjesto što su prodavali zemlju u bescjenje, mogli su žitelje općine Sukošan rasteretiti u cijelosti komunalnih doprinosa za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata, koje su oni itekako platili puno ranije.
Zahtjevi Akcije mladih za pravo na pristup određenim informacijama, a koje ste nam vi dužni po zakonu dati, tiču se onih informacija koje zanimaju i sve žitelje naše općine! Sve nas, naime, jako zanima tko je kupio našu djedovinu za sitniš i kasnije na tome profitirao!!!

Želimo da javnost zna kako nam načelnik uporno odbija dati informacije vezane za prodaju zemljišta u vremenu od 2000. do 2005. godine s obrazloženjem da tražimo potpuno nepotrebne podatke o prodaji ukupnih općinskih parcela koje se nalaze u arhivi.
Zašto je to još u arhivama, ako ste i sami napisali da računalna baza podataka postoji od 2000. godine? Ili nešto skrivate!? Stoga Vas javno pozivamo – otvorite arhivu da vidimo tko je i po kojoj cijeni kupio spornu zemlju te koja su imena u igri!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...