Pivovara iz Južne Kalifornije proizvela je pivo korištenjem otpadnih voda

Pivovara iz Južne Kalifornije proizvela je pivo korištenjem otpadnih voda. Ovog je mjeseca, pivovara Stone Brewing, predstavila svoj “Full Circle Pale Ale”, puni krug svijetlog piva, projekt načinjen korištenjem reciklirane vode kao dio projekta Čista voda San Diega.

Pivovara kaže da je sve učinjeno u ime održivosti, podsjećajući kako je povijesna suša pretprošle godine pogodila kalifornijske izvore vode. Čista voda San Diega, projekt koji ima cilj do 2021. godine za grad osigurati 110 milijuna litara reciklirane vode, ponudio je pivovari priliku da koristi nove izvore vode u proizvodnji piva dok bi ujedno podizali svijest o važnosti projekta.

Neobično pivo navodno je odličnog okusa

Neobično pivo odličnog je okusa, piše The Times of San Diego, a gradonačelnik ga naziva fantastičnim. Direktor kompanije Stone Brewing, Pat Tiernan kaže da je pročišćena, reciklirana voda, čišća nego uobičajena voda koju koriste u proizvodnji.

Ova specijalna voda pomaže nam da ne trošimo toliko vode u proizvodnom procesu, a i dat će nam izvor vode na koji se možemo osloniti. Sretni smo da možemo koristiti pročišćenu, recikliranu vodu, to je dio naše mantre i dio onoga što radimo, kaže Tiernan. Pivovara ima vlastiti sustav za pročišćavanje vode i koristi solarnu energiju za 20 posto svoje proizvodnje, piše Telegram.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...