PK Zadar organizator je “Otvorenog regionalnog prvenstva Zadar 2017.” za osobe s invaliditetom

PK Zadar već dugo je prepoznatljiv po radu s osobama s poteškoćama u razvoju. Sport osoba s invaliditetom nužna je grana i sporta i društva našeg grada tako da je ovo segment kojim se PK Zadar ponosi. Nakon niza godina ostvarenja uspjeha na polju plivanja za osobe s invaliditetom, imali smo želju i ambiciju organizirati natjecanje i na našem bazenu a 2016. godine smo to po prvi puta i uspjeli, čime su se otvorili novi horizonti za sportaše s invaliditetom u Zadru.

18. ožujka 2017.g. organiziramo 2. po redu „ZADAR OPEN“ na koje pozivamo sve plivačke klubove iz Hrvatske i izvan kao bi se okupili u što većem broju i uživali u pogledu na ljudsku snagu, kroz sportaše s invaliditetom. Na prošlogodišnjem regionalnom prvenstvu Hrvatske u Zadru okupilo se 70 plivača iz 13 klubova iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Nastupili su sportaši s fizičkim i intelektualnim oštećenjima, i to Hrvatski reprezentativci, sudionici europskih i svjetskih natjecanja te gosti izvana.
Program ovogodišnjeg natjecanja sastoji se od dva dijela i započinje u subotu 18.03., zagrijavanjem ujutro u 10:00 h, s početkom natjecanja 11:00 h.
Drugi dio natjecanja je u subotu popodne, zagrijavanje 16:00 h, s početkom natjecanja u 17:00h.
U želji popularizacije plivanja i sporta za osobe s invaliditetom, svi ste pozvani poduprijeti realizaciju ove ideje koja će unaprijediti sport invalida i promovirati plivanje osoba s invaliditetom u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...