PAMETNA KLUPA U RUKAMA “PAMETNIH” IZ GRADSKE UPRAVE: Zovite sakupljače starog željeza jer ovo više nema smisla!

Sjećate li se pametne klupe koja je svojedobno krasila rivu? E, pa netko je došao na ne baš pametnu ideju da ju premjesti na drevni zadarski Forum.

Željezna konstrukcija sa solarnim panelom i ogromnim natpisom USB te pripadajućim grafičkim znakovljem naprosto se jako loše uklopila među rimsko kamenje staro 2000 godina i crkvu sv. Donata iz 9. stoljeća.

Ne samo da je prizor estetski nakaradan, već je i upitne funkcionalnosti.

Nismo se, doduše, usudili uistinu i provjeriti funkcionira li klupica. USB portovi su, naime, zahrđali, a dan je bio naprosto prelijep da bismo ga potratili na možebitno umiranje od strujnog udara. Možda će nas poneki električari ispraviti, no nama korištenje pametne klupe u ovakvom stanju zaista ne izgleda kao najsigurniji potez na svijetu.

Projekt Zadarske županije vrijedan 44.925,00 kn u sklopu kojeg je postavljeno 6 solarnih klupa u 6 gradova naše županije srozao se tako u gradsko ruglo. Nije ovo nažalost ni prvi put da se oko solarnih klupa diže prašina:

– U Zadru smo izgubili natječaj za postavljanje šest pametnih klupa od tvrtke koja nije zadovoljila ni jednu traženu specifikaciju i uopće se ne bavi pametnim klupama, iznio je svojedobno u intervjuu za Tportal mladi inovator Ivan Mrvoš iz Solina.

Da tragikomedija bude veća, iz Županije su tada zadarskim medijima objasnili da je Mrvoš “ispao iz igre” jer se njegova klupa estetski ne uklapa u okruženje u koje su ju naumili postaviti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...